12 Aralık Mağazacılar Günü 8. yılında

Dünyanın en güçlü ve en yaygın mesleklerinden olan mağazacılık, Türkiye’de bu yıl 8’inci kez kutlanıyor.

  • 12 Aralık 2021
  • 12 Aralık Mağazacılar Günü 8. yılında için yorumlar kapalı
  • 364 kez görüntülendi.
12 Aralık Mağazacılar Günü 8. yılında

Dünyanın en güçlü ve en yaygın mesleklerinden olan mağazacılık, Türkiye’de bu yıl 8’inci kez kutlanıyor. İlk olarak 2011 yılında Hindistan’da Retail Employees’ Day (Mağazacılar Günü) olarak başlayan 12 Aralık Mağazacılar Günü’nün 8. yılında özel bir değerlendirmede bulunan Atasun Optik CEO’su ve Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Aydın, “Büyük markaları büyük markalar yapan göz alıcı mağazaları, son teknoloji kasa ve rafları, şahane vitrinleri ya da efsane ürünleri değil içerisindeki çalışanlarıdır. Türkiye’nin, 430 alışveriş merkezi ile Avrupa’nın en büyük perakende pazarlarından biri olması mağazacılar sayesindedir” dedi.

 

“Elde ettiğimiz her başarının arkasında mağaza çalışanlarımız var”

 

Mağazacılığın teknolojik gelişmeleri en hızlı yansıtan mesleklerden biri olduğunun altını çizen Aydın, şu değerlendirmede bulundu: “Mağazacılık, yaptığınız işin sonucunu hemen görebildiğiniz, ölçebildiğiniz mesleklerden biri. Tüketiciyle birebir temas imkânı olan bu meslek için perakendenin belkemiği diyebiliriz. Sektörün başarısında ve müşteri memnuniyeti sağlanmasında mağaza çalışanlarının katkısı çok büyük. Atasun Optik olarak, elde ettiğimiz her başarının arkasında, işini özveriyle ve güler yüzle yapan değerli mağaza çalışanlarımız var. Bugün, sektörünün öncüleri arasında yer alan bir marka olmamızda oldukça önemli katkıları olan tüm Atasun Optik çalışanlarının ve gece gündüz demeden çalışan 2.5 milyona yakın mağazacının Mağazacılar Günü’nü kutluyorum. Bu kıymetli görevi başarılı bir şekilde sürdürerek perakende alanına değer katan tüm arkadaşlarımıza sektörümüz adına teşekkür ediyorum.”

 

Mağaza çalışanlarının onurlandırıldığı Mağazacılar Günü, sektörünün önemli aktörlerini bir araya toplayan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) tarafından kutlanıyor. Perakende sektörü için özel bir anlam taşıyan günün kapsamı, etkisi ve heyecanı her yıl katlanarak artıyor.   

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı