23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı Büyük Bir Heyecanla Gerçekleşti!

23.

  • 21 Ağustos 2021
  • 23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı Büyük Bir Heyecanla Gerçekleşti! için yorumlar kapalı
  • 549 kez görüntülendi.
23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı Büyük Bir Heyecanla Gerçekleşti!

23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı, 6-7-8 Ağustos tarihlerinde ÇYDD Sakarya Şubesi ev sahipliğine gerçekleşti. 

Sakarya’da gerçekleştirilen kurultayın açılış konuşmalarını ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, ÇYDD Sakarya Şubesi Başkanı Nurten Büyükakten, Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Elif Şahin ve ÇYDD Sakarya Şubesi Gençlik Kolaylaştırıcısı Sedat Oyar yaptı. ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel konuşmasında, ülkenin umudu olacak gençlerin burada yer aldığını belirterek “Geleceğimizi siz gençlere emanet edeceğimiz için hiç tereddüt etmiyoruz. Derneğimiz, gençlerimizle var ve onlarla bir bütün oluyor.” dedi. 

Türkiye’nin farklı bölgelerindeki 63 ÇYDD şubesinden 100 gencin katılımıyla gerçekleştirilen kurultayın ana başlığı BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları oldu. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Çözümler Ağı Türkiye Koordinatörü Bahar Özay çevrimiçi olarak yaptığı konuşmasında, “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içerisinde yer alan 17 ana başlık da gezegenimizin geleceği için kritik önemdedir, Dünyadaki yaşanan gelir adaletsizliğinin çok yüksek boyutlara ulaşması bütün toplumsal yapıyı etkiliyor. Ayrıca doğal afetler her geçen gün artarak gelirken iklim krizine dair hala atılmayan adımlar geleceğimizi tehlike altına sokuyor.” şeklinde konuştu. 

Aynı zamanda etkinlik kapsamında konuşmacı olarak yer alan Doç. Dr. Zahide Ayyıldız Onaran “Ekonomik Sorunların Kalkınmaya Etkisi ve Sürdürülebilir Ekonomik Modeller”, Ecz. Cem Kılınç ise  “Sağlık Hakkına Toplumcu Bakış ve HPV Aşısı” başlığı altında söyleşi yaptı. 

BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda seçilen konular üzerinde önceden hazırlık gençler, seçtikleri masalarda 6 saat boyunca araştırdıkları konu ve ele aldıkları sorun için proje ve çözüm önerileri geliştirdi. Son gün yapılan sonuç bildirgesi oturumu ile tüm projeler tartışılarak projelerin hayata geçirilmesi desteklendi. Ayrıca serbest kürsü geleneğini devam ettiren Çağdaş Gençlik’ten katılımcılar fikirlerini özgürce ifade etti. 

Yaklaşık 1.5 yıldır devam eden salgın koşulları nedeniyle çevrimiçi olarak yürütülen çalışmalar sonrası ilk kez yüz yüze ve geniş katılımlı olarak gerçekleştirilen 23. Türkan Saylan Gençlik Kurultayı başarı ile sonuçlandı.

Kurultayı organize eden Çağdaş Gençlik Merkez Birimi’nden Elif Şahin, Faruk Ertürk, Gizemnur Kablan, Özkan Coşkun, Eylül Evren, Canberk Keskin ve Hayrullah Fidan’ın yer aldığı ekip adına konuşan Çağdaş Gençlik Genel Kolaylaştırıcısı Elif Şahin; “Öncelikle cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e, sevgili Prof. Dr. Türkan Saylan hocamıza, bize her türlü desteği ve bu imkânı sağlayan büyük çatımız ÇYDD’nin yöneticilerine, şubelerine ve son olarak büyük bir hazırlık ile her türlü tedbiri alarak buraya gelen tüm katılımcılara teşekkür ederim. Dün olduğu gibi bugün de Biz Buradayız!” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı