5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun

27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), tüm gönüllülerinin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor.

  • 04 Aralık 2022
  • 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun için yorumlar kapalı
  • 218 kez görüntülendi.
5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü Kutlu Olsun

27 yılda 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğu nitelikli eğitim desteğiyle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), tüm gönüllülerinin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü kutluyor. TEGV, bu özel gün kapsamında tüm etkinlik noktalarında çeşitli organizasyonlarla gönülleriyle buluşuyor ve çeşitli kutlamalar yapıyor.

 

Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü kapsamında tüm etkinlik noktalarında çeşitli organizasyonlarla gönülleri ile buluşuyor ve çeşitli kutlamalar yapıyor. Kuruluşundan bu yana 27 yılda, 95 bin gönüllüsünün desteğiyle 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği sunan TEGV’de çocuklar gönüllü ‘abla’ ve ‘ağabey’lerinin desteğiyle geleceğe hazırlanıyorlar. Geçmiş yıllarda TEGV’in etkinliklerine katılan çocukların bir kısmı, şu anda TEGV’in gönüllüsü olarak, bugünün çocuklarını nitelikli eğitim desteği ile buluşturmak, onlara daha ışık tutmak için TEGV’in bir parçası olmaya devam ediyor.

 

TEGV’de bütün etkinlikler gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor

TEGV’de gönüllüler yaşadıkları topluma yarar sağlayacak projeler içinde yer alarak hem sosyal sorumluluklarını yerine getirme fırsatı buluyor hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlıyorlar. Gücünü gönüllülerinden alan TEGV, çocukların umutlarını gerçekleştirme hakkına inanan gönüllülerinin emekleriyle, bilgi ve deneyimleriyle, sosyal sorumluluk bilincini TEGV’li çocuklara aktararak, yarının aydınlık insanlarının yetişmesine destek oluyor. Çocuklara bilişim, okuma, matematik, fen, sanat ve İngilizce olmak üzere altı ana dalda etkinlikler hazırlayan TEGV’de bütün etkinlikler, gönüllülerin desteğiyle hayata geçiriliyor. Bir çocuğun hayatını değiştirerek geleceğe ışık olabilmek adına hareket eden, zamanını çıkar gözetmeden fayda sağlamaya ayıran tüm gönüllülerin 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nü, ‘Birlikte Güçlüyüz’ diyerek TEGV Gönüllüleri ile birlikte sevgiyle kutluyoruz.

 

Nasıl TEGV gönüllüsü olunur

TEGV’de gönüllü olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak ve lise mezunu olmak gerekiyor. İstisnai gönüllülük kapsamında izin süreçlerine bağlı olarak 15-17 yaş gönüllü desteği de sağlanabiliyor. Bu koşullara sahip, çocuk sevgisiyle dolu herkes TEGV’de gönüllü olabilir. www.tegv.org sitesinden başvuru yaparak gönüllü olabilmenin ilk adımı atılıyor. Daha sonra vakıf tanıtımı, temel gönüllü eğitimini ve program gönüllü eğitimini kapsayan ‘adım adım’ gönüllülük süreci belirlenmiş yönlendirmeler ve takiple yürütülüyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı