5. yıl dönümünü kutlayan PUBG MOBILE, oyuna dair şaşırtıcı istatistikler paylaştı

5.

  • 21 Mart 2023
  • 5. yıl dönümünü kutlayan PUBG MOBILE, oyuna dair şaşırtıcı istatistikler paylaştı için yorumlar kapalı
  • 158 kez görüntülendi.
5. yıl dönümünü kutlayan PUBG MOBILE, oyuna dair şaşırtıcı istatistikler paylaştı

5. yıl dönümünü büyük bir güncelleme ve yenilikler ile kutlayan PUBG MOBILE, geride kalan beş yıla ve topluluğun olağanüstü başarılarına dair bazı istatistikler paylaştı.

Dünyanın en popüler mobil oyunlarından biri olan PUBG MOBILE, bu ay itibari ile 5. yıl dönümünü kutluyor. İlk olarak Mart 2018’de piyasaya sürülen PUBG MOBILE, o zamandan beri dünya çapında 1 milyardan fazla indirmeyle global çapta bir topluluk oluşturmayı başardı. 5.yılını kutlayan PUBG MOBILE, bu eşsiz topluluğunun son beş yıldaki inanılmaz başarılarından bazılarını açıkladı.  

Oyunun en ikonik haritalarından biri olan Erangel’in 108,5 milyar toplam oyuncu ziyareti ile PUBG MOBILE’ın en çok oynanan haritası olması hiç de şaşırtıcı değil. Bu sayı aynı zamanda gezegenimizin nüfusunun 14 katına eş değer! M416 silahı, 311 trilyon kullanım ve 118,6 milyar rakibi eleme ile oyuncuların en sevdiği silah olurken, en iyi destek ise paraşütle atlarken 780 milyon kez kullanılan Yeşil Düşüş İzi oldu.

Araçlara baktığımızda ise PUBG MOBILE oyuncularının en çok 18,3 milyar kez sürülen Buggy’yi tercih ettiğini, ancak daha uzun mesafeler için motosikleti daha çok sevdiklerini görüyoruz. Toplamda 3,42 trilyon kilometre yol kat eden oyuncular, bu iki tekerlek üzerinde dünyanın çevresini 85,72 milyon kez dolaşmış oldular.

Oyuncuların hayatta kalma içgüdüleri de bir o kadar etkileyici; zira beş yıllık süreçte her zaman popüler olan PUBG MOBILE Tavası, toplam 538,5 milyar oyuncu elemesinin 1,24 milyarına katkıda bulundu. Bu istatistiklere ve daha fazlasına buradaki videodan göz atabilir, Çorba Parası kazanan 10 milyardan biri olmak için de PUBG MOBILE oynamaya başlayabilirsiniz!

Kültürel ikonlar ile onlarca iş birliği

PUBG MOBILE, bu beş yıllık süreçte K-pop’un en büyük sanatçılarından, dünyaca ünlü bir futbolcuya, süper kahramanlardan, otomotiv endüstrisinin devlerine kadar dünyanın en büyük kültürel ikonlarından bazılarıyla da iş birliği yaptı. Bu çalışmalarla oyunu herkes için daha heyecan verici hale getirmeye çalışan PUBG MOBILE; bazı işbirlikleriyle sınırlı süreli yeni araçlar getirirken, bazılarıyla da oyuncuların eğlenmesi için sanal konserlere sahne oldu. PUBG MOBILE, önümüzdeki dönemde çok daha fazlasıyla karşınıza çıkmaya devam edecek!

Tencent Games PUBG MOBILE Yayıncılık Başkanı Vincent Wang “Her gün PUBG MOBILE’a gelip oynamaya devam eden milyonlara, inanılmaz bir beş yıl için teşekkür ediyoruz! Topluluktan aldığımız destek inanılmaz olmaya devam ediyor ve 5. yıl dönümü kutlamalarının tadını çıkarmanızı umuyoruz! Size mobildeki en iyi battle royale deneyimini sunmaya devam edeceğimiz için çok heyecanlıyız!” dedi.

5. yıl dönümü kutlamalarının bir parçası olarak PUBG MOBILE, oyuncuların kendi haritalarını ve modlarını yaratmalarına olanak tanıyan ve şu anda Beta aşamasında olan World of Wonder’ı tanıtmıştı. Bu yeni modu içeren 2.5 Güncellemesi geçtiğimiz günlerde yayınladı. PUBG MOBILE 2.5 güncellemesinde ayrıca oyuncular; ödüller kazanmak için Hayal Meydanı ve Hayal Mahallesi’ni ziyaret edebiliyor, hayal gücü çoklu harita güncellemeleri ile sevdikleri mobil battle royale oyununa mutlu yıllar da dileyebiliyor.

PUBG MOBILE, yeni World of Wonder modunun sürekli olarak kullanıma sunulması ve bu yılın sonlarında ikonik anime serisi DRAGON BALL ile yapılacak ortaklık da dahil olmak üzere oyuncuları savaş alanlarında eğlendirecek yeni, heyecan verici ortaklıklarla geleceğe emin adımlarla yürüyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı