6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali Seyircisiyle Buluşuyor

Bu yıl 6’ncı kez gerçekleştirilecek “Güzel Ordu Kısa Film Festivali”, 21-23 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle bir araya gelecek.

  • 18 Ekim 2022
  • 6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali Seyircisiyle Buluşuyor için yorumlar kapalı
  • 205 kez görüntülendi.
6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali  Seyircisiyle Buluşuyor

Bu yıl 6’ncı kez gerçekleştirilecek “Güzel Ordu Kısa Film Festivali”,

21-23 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle bir araya gelecek. 12 filmin yarışacağı kısa film festivali kapsamında düzenlenecek etkinliklerde sinemanın önemli isimleri Ordu’da ağırlanacak.

 

Güzel Ordu Kültür Sanat Derneği tarafından bu yıl 6’ncısı düzenlenecek “Güzel Ordu Kısa Film Festivali”, 21-23 Ekimtarihleri arasında Ordu’da seyircisiyle buluşacak. Kısa film türünün gelişimine katkı sunmak ve sektörün önde gelen isimleriyle sinema tutkunlarını bir araya getirmek için gerçekleştirilecek “6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali”nde seçkin film gösterimlerinin yanı sıra ustalık sınıfı, panel, atölye, sergi, konser ve söyleşi etkinlikleri düzenlenecek.

 

Festivalin Onur Konuğu Hale Soygazi!

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali’nin bu yılki onur konuğu Türk sinemasının başarılı oyuncularından Hale Soygaziolacak. Soygazi’ye ödülü, festivalin açılış töreninin yapılacağı 21 Ekim Cuma günü takdim edilecek.

 

Festivale Özel Beste!

Besteci ve müzisyen Selim Atakan tarafından festivale özel olarak bestelenen “Güzel Ordu (Sonsuz Deniz)” eseri, festivalin açılış töreninde sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Dünya prömiyerini yapacak olan eser, oyuncu Name Önal tarafından seslendirilirken; Selim Atakan da piyanosuyla eşlik edecek.

 

12 Kısa Film Yarışacak

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali’nde yarışacak filmler arasında Aram Dildar’ın memleketine ataması yapılan bir öğretmenin, hiçbir kaydı bulunmayan bir köy ile karşılaşmasını anlatan Adresİlyas Soner Yıldırım’ın yeni doğan bebeğiyle bir köy evinde kalan Emine’nin, bebekleri öldürdüğüne inanılan Alkarısı isimli yaratığın köye musallat olmasıyla karanlık bir halk masalının içine düşmesini anlatan AlkarısıBurak Batuhan Çağrıcı’nın 1750 uzay fotoğrafının grotesk resimlerle işlenmesi sonucu oluşturulan, uzay ve aşk arasında bağlantı kuran B.2402Orkun Göntem’in beş yıldır görmediği babasının kanser olmasını öğrenmesini ve ölümüne dek yaşadığı yüzleşmeleri konu alan otobiyografik Babamın Deniz YatağıYağmur Mısırlıoğlu’nun çocuk bakıcılığı yaptığı evde bulduğu kişisel gelişim kitaplarıyla hayatını gözden geçiren Meryem’in yanlış bir günde gerçekleştirdiği eylemleri ele alan Bugün DeğilNur Özkaya’nın küçük şeylere büyük anlamlar yükleyerek, Rus ruletinde kendini silah olarak seçen ve iç ruletinde geçen bir mücadeleyi konu alan Ev Diye Bir Şey YokEsme Madra’nın kendilerine kurdukları iki kişilik alanda yaşamlarını sürdürürken, evlerinde aniden beliren üçüncü bir kişiyle oyunun kurallarının değişmesini anlatan FırtınaEmre Birişmen’in eve dönüş yolunda geride bıraktıklarını düşünen Derin’in, Berlin’e neden ve nasıl taşındığını hatırlamasını ele alan KuleAli Ercivan’ın sınıf atladığına inanan bir adam ile hep üst tabaka bir dünyaya ait olan, yüksek farkındalığa sahip bir kadının granitten yanılsamalarının dağılmasını konu alan ve 41. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde prömiyerini yapan LekesizDeniz Telek’in 21 günlük karantinayı hiç görmediği köyünde geçirdiği sırada bebekken ölen ablasının izini kamerayla sürmesini ele alan Suyu Bulandıran KızGöksel Tuzun’un ekonomik krizden dolayı işini kaybeden Halil’in, kendisi ve ailesinin hayatını değiştirecek temassız bir kredi kartı bulmasını konu alan TemassızHüseyin Enes Balcı’nın annesi ölmek üzere olan bir adamın matem sürecine ilişkin denemelerini konu alan Yas Provaları filmleri yer alıyor.

 

Festival kapsamında bu yıl 12 kısa film yarışırken; filmlerin gösterimleri iki bölüm olarak 22 Ekim Cumartesi günü Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde seyircisiyle buluşacak.

 

Jüri Başkanlığını Tayfun Pirselimoğlu Üstlenecek

Jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Tayfun Pirselimoğlu’nun üstlendiği festivalin diğer jüri üyeleri arasında oyuncu Nazlı Bulum, akademisyen ve sinema yazarı Melis Behlil, “VONA” isimli ödüllü kısa filmin yönetmeni Clint Davis ile “Mimaroğlu” belgeselinin yönetmeni, sinema yazarı Serdar Kökçeoğlu bulunuyor.

 

Masterclass Düzenlenecek

6. Güzel Ordu Kısa Film Festivali’nde aynı zamanda festivalin jüri başkanlığını da yapan, Türk sinemasının başarılı yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu, sinemaseverlere bir masterclass verecek. Yapımcı Zeynep Atakan’ın moderatörlüğünde düzenlenecek etkinlik, 23 Ekim Pazar günü saat 11.00’da Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı