AgeSA, “Doğa Atölyeleri” ile Çocukları Tarımla Tanıştırdı

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA,  “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında hayata geçirdiği “Doğa Atölyesi” projesini tamamladı.

  • 14 Aralık 2022
  • AgeSA, “Doğa Atölyeleri” ile Çocukları Tarımla Tanıştırdı için yorumlar kapalı
  • 187 kez görüntülendi.
AgeSA, “Doğa Atölyeleri” ile Çocukları Tarımla Tanıştırdı

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA,  “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında hayata geçirdiği “Doğa Atölyesi” projesini tamamladı. İstanbul’daki 12 okulda gerçekleştirilen eğitimler ve oluşturulan sebze-meyve bahçeleriyle 572 çocuk tarım kültürüyle tanıştı. 

 

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, Türkiye'nin en geniş katılımlı sosyal sorumluluk hareketi “Sabancı Cumhuriyet Seferberliği” kapsamında başlattığı “Doğa Atölyesi” projesini tamamladı. AgeSA ve diğer Sabancı Topluluğu şirketlerinin çalışanlarından oluşan 132 kişilik gönüllü grubunun görev aldığı proje, İstanbul’daki 12 okulda gerçekleştirildi. 

 

Proje kapsamında önce gönüllülere bitki, tohum, evde bitki yetiştirmenin püf noktaları gibi konularda eğitim verildi. Ardından çocuklar öğretmenleri ve projede yer alan gönüllülerle birlikte okul bahçesinde kurulan fideliğe soğan, ıspanak, roka, marul tohumları ekti. Çocukların toprakla ve tarımla ilişki kurması ve sofralarında gördükleri gıdaların yolculuklarıyla tanışması hedefiyle gerçekleştirilen etkinlik ile 572 öğrenciye ulaşıldı. 

 

Okulların atıl alanlarında oluşturulan “Doğa Atölyesi” bahçelerinde, çocukların gönüllülerle birlikte ekmiş olduğu tohumların filizlenmesi takip edilerek, düzenli olarak bakımı yapılacak.  Oluşturulan bahçelerin sürdürülebilirliği adına önümüzdeki günlerde öğretmenlere de eğitim verilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı