AK Partili Kalfaoğlu “Atma Erhan”

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu; Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın Buca'nın gündeminde olan projelerle ilgili sarf ettiği sözlerinin üzerine “Atma Erhan  gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve çaresizlikten popülist söylemlerde bulunmuş.

  • 23 Eylül 2022
  • AK Partili Kalfaoğlu “Atma Erhan” için yorumlar kapalı
  • 233 kez görüntülendi.
AK Partili Kalfaoğlu  “Atma Erhan”

AK Parti Buca İlçe Başkanı Hakan Kalfaoğlu; Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın Buca'nın gündeminde olan projelerle ilgili sarf ettiği sözlerinin üzerine “Atma Erhan  gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan ve çaresizlikten popülist söylemlerde bulunmuş.” dedi

 

Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın  AK Parti Buca İlçe Başkanlığı ile AK Parti İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ ve Mahmut Atilla Kaya'nın hükümet nezdinde özverili çalışmaları sonucunda yıllardan beri ilçenin en büyük sorunlarından olan Buca Cezaevi'nin yıkımını, atıl durumda duran demiryolu hattının kaldırılmasını ve yıkılan eski cezaevinin arazisinden geçen Adnan Kahveci Caddesi'nin trafiğe açılması çalışmaları ile ilgili projelerini belediyenin hizmetiymiş gibi anlatması eleştirilere neden oldu.

 

“Bucalılar borçları merak ediyor”
 

Başkan Kılıç'ın, AK Parti hükümetlerinin yapmış olduğu hizmetleri Buca Belediyesi'nin hizmetleriymiş gibi anlatmasını uzun bir süredir alışkanlık haline getirdiğini ifade eden Hakan Kalfaoğlu, “Her fırsatta Buca Belediyesi'nin taşınmazlarını satışa çıkarıp belediyeye gelir elde etmeye çalışan Erhan Kılıç, belediyenin bütçesini 200 milyon liradan 800 milyon liraya çıkardığını ve belediyenin borcunu neredeyse sıfırladığını, hemen hemen borcunun kalmadığını iddia ediyor. Madem öyle buradan kendisini Buca Belediyesi'nin iştirakleri olan şirketlerin borçlarını açıklamaya davet ediyorum. Bucalılar bu şirketlerin mali durumlarını çok merak ediyor.Buca’nın Borcu 300 milyon dan Hemen Hemen 500 milyon çıkardı” dedi.

 

“Başkan Kılıç'a AK Parti'nin hizmetleri olduğunu hatırlatsınlar”

Buca'nın kanayan yarası haline gelmiş tüm sorunlarının son bir yıl içinde AK Parti Buca İlçe Başkanlığı'nın AK Parti İzmir Milletvekilleriyle birlikte koordineli olarak çalışarak birer birer çözdüklerini hatırlatan Hakan Kalfaoğlu, “Birileri Sayın Başkan'a, Buca Cezaevi'nin yıkılmasını, Efeler Mahallesi'ni adeta ikiye bölen ve kullanılmayan demiryolu hattının kaldırılarak halka kazandırılmasını ve Adalet Bakanlığı'nın arazisinde bulunan eski cezaevinin bir bölümünün trafiğe açılmasını AK Parti hükümetinin ve ilgili bakanlıkların talimatlarıyla gerçekleştiğini söylemeli. Yoksa her fırsatta bizim AK Parti'nin hizmetlerini, belediyenin hizmetiymiş gibi anlatmaya devam edecek” dedi.

 

“Taşınmazları AK Parti sattırmadı”

Kalfaoğlu, “Sayın Kılıç 'Şu ana kadar belediyemize ait bir kuruşluk herhangi bir mal satmadan 200 milyon liralık bir kamulaştırma yaptık” diyor. Bunun da gerçekle bir ilgisi yoktur. Buca Belediye Başkanı görev süresi boyunca aralarında belediyeye ait olan benzin istasyonun da bulunduğu Buca'nın muhtelif yerlerinde bulunan bir çok taşınmazın satışına onay alabilmek için meclise getirdi. Ancak AK Parti olarak yapmış olduğumuz itirazlar sonrası satışını yapmaktan vazgeçmek zorunda kalmıştır. Buva’lının malı Buca’da kalmasını sağladık. Eğer böyle olmasaydı Bucamıza ait birçok taşınmaz satılacaktı” diye konuştu.

 

AK Parti Buca Belediyesi grup başkanvekili Ekrem Gündoğdu:
“Belediyenin 500 milyon lira borcu var”

 

Öte yandan, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç'a cevap veren AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Ekrem Gündoğdu da, belediyede işlerin hiç de Başkan Kılıç'ın söylediği gibi toz pembe bir Buca yok, Buca Belediyesi'nin yaklaşık 500 milyon lira borcu olduğunu iddia etti.

 

AK Parti Buca Belediye meclis üyesi İzzet Pilgir
“Erhan Kılıç Bucalılara yalan söylüyör”

 

“Buca Belediye başkanı Erhan Kılıç  Bucalılara yalan söylüyor. Borç almış başını gidiyor. Buca’nın sokakları lağım kokuyor, pis kokan sokaklarının kokusundan sanırım kulakları tıkanmış. ne dediğini  duymuyor galiba.” Bir tek gündüz havayi fişek atmadıkları kaldı. Festivalin 3 günlük maliyetini açıklasın Buca Belediye başkanı Erhan Kılıç, Derman diye geldi dert oldu.” Dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı