Akçakale MYO’da Kız Öğrenci Yurdu Açılmasına Yönelik Protokol İmzalandı

Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulunda ihtiyaç duyulan kız öğrenci yurdu için Akçakale Kaymakamlığı ile protokol imzalandı.

  • 12 Kasım 2021
  • Akçakale MYO’da Kız Öğrenci Yurdu Açılmasına Yönelik Protokol İmzalandı için yorumlar kapalı
  • 426 kez görüntülendi.
Akçakale MYO’da Kız Öğrenci Yurdu Açılmasına Yönelik Protokol İmzalandı

Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulunda ihtiyaç duyulan kız öğrenci yurdu için Akçakale Kaymakamlığı ile protokol imzalandı.

Harran Üniversitesi Akçakale Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan eski misafirhane binasının Harran Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yeniden tadilatının yapılarak kız yurdu olarak hizmete alınması hususunda Akçakale kaymakamlığı ile protokol yapıldı.

İlçede Yüksekokul öğrencilerinin barınma ve iaşe ihtiyacını karşılamak için yurdun işletmesini devralan Akçakale Kaymakamlığı tefrişat ve teçhizatları da üstlendi. Böylece ilçede yurt problemine çözüm getirildi.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik ve Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar arasında imzalanan protokol, il içi ve il dışından gelen kız öğrenciler tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.

 Protokol imza törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Hançer, Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar, Genel Sekreter Zübeyir Zorlu, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan ve Yüksekokulun öğretim elemanları katıldı.

Kurumlar arası iş birliği ile ilçede yurt sorununa çözüm bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Özellikle kampüs içinde güvenli ortamda, velilerin de çocuklarını emanet edecekleri bir nezih ortam oluştu. Yurdun açılmış olması öğrencilerimiz için daha rahat bir ortam sağlayacaktır. Ayrıca ilçede yeni açılacak programların tercih edilmesini de mümkün kılacaktır” diye konuştu.

Akçakale Kaymakamı Oltan Bayraktar “Görev yaptığım tüm ilçelerde, özellikle Yüksekokul öğrencilerinin sorunlarına çözüm bulmak, eğitime destek vermek en öncelikli önemsediğimiz bir konu olmuştur. Akçakale’de de böyle bir hizmete vesile olmak bizi mutlu etmiştir. Yüksekokul kampüsü içinde açılacak olan yurdumuzun daha iyi koşullarda hizmet vermesi için zaruri ihtiyaçlar sağlandı. Öğrencilere sıcak yemek çıkarılacağının müjdesini de veriyorum. Zaman içinde maddi imkânsızlıkları olan öğrencilere burs imkânı da sağlayacağız” dedi.

Akçakale Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan ise; “Üniversitemizin Akçakale   Meslek Yüksekokul Müdürlüğüne atandığımızdan beri en acil ve en önemli eksiklik olarak gördüğümüz konulara eğildik. Öğrencilerimizin barınma ve yurt sorununa çözüm bulma arayışına girdik. Bu konuda başta sayın Rektörümüz ve ilçe Kaymakamımızın hep desteklerini gördük. Kız yurdumuzun kısa sürede tamamlanması ve protokolünün imzalanmış olması bizleri mutlu etti. Bundan sonra ilçede Yüksekokulumuzun varlığını daha da hissettireceğimize, yeni bölüm ve hizmetler sunacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı