Akdeniz ve İzmir sempozyumu başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi kapsamında Fuar İzmir’de düzenlediği “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” başladı.

  • 10 Aralık 2022
  • Akdeniz ve İzmir sempozyumu başladı için yorumlar kapalı
  • 159 kez görüntülendi.
Akdeniz ve İzmir sempozyumu başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi kapsamında Fuar İzmir’de düzenlediği “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” başladı. Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir'in tarihsel köklerinden aldığı ve karşılıklı olarak beslendiği Akdeniz kültürüyle yeniden ilişki içine girmesini oldukça önemsiyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi kapsamında Fuar İzmir’de “Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu” düzenledi. Sempozyumun açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanı Mehriban Yanık, arkeologlar, kazı başkanları ve fuar ziyaretçileri katıldı.

Özuslu: “Akdeniz, dünyanın birçok bölgesinden insanları kendisine çekmiştir”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu, “İzmir'in tarihsel köklerinden aldığı ve karşılıklı olarak beslendiği Akdeniz kültürüyle yeniden ilişki içine girmesini oldukça önemsiyoruz. Tarımın başladığı, ilk yerleşimlerin olduğu, ilk uygarlıkların doğduğu Akdeniz, dünyanın birçok bölgesinden insanları kendisine çekmiştir. Farklılıklar içinde birlik, birlik içinde çokluk tabiri de belki Akdeniz kültürünün en güzel tariflerinden biridir. Dünya zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu sürece Akdeniz kültürünün evrensel değerleriyle çözüm üretmeye çalışırken, bu kültürle yeniden bağımızı kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak Akdeniz kentleriyle birlikte hareket etmenin aynı zamanda birlikte güçlenmek demek oldu ğu biliyoruz” dedi.

Yanık: “Etkinliklerin devam etmesini sağlayacağız”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtım Dairesi Başkanı Mehriban Yanık, “Arkeoloji toplumun bilmesi gereken bir konu. O yüzden bundan sonra toplumun arkeolojiyi daha iyi tanımasını istiyoruz. Bu amaçla da bu etkinliklerin bir dizi halinde devam etmesini sağlayacağız” dedi.  

Açılışın ardından sempozyum, “Akdeniz'de Fikirlerin ve Objelerin Yolculuğu: Dil-Taş-Seramik” oturumu ile devam etti.

Sempozyum aracılığıyla İzmir’in Akdeniz ülkeleri ve kentleriyle kurduğu bağların arkeolojik veriler ve güncel araştırmalar üzerinden değerlendirilmesi, geçmişten günümüze deprem ve tsunami gibi doğal afetlerle kıyı çizgisi değişimlerinin geniş kitlelere anlatılması amaçlanıyor.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı