Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahası Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaptı.

  • 01 Kasım 2022
  • Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı için yorumlar kapalı
  • 561 kez görüntülendi.
Akkuyu Nükleer Güç Santralı̇’nde Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahası Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaptı. 

 

Şantiyede çalışanlar mesai bitiminde Doğu Kargo Terminalinde dev bir Türk bayrağı açtılar ve bir araya gelerek "29" sayısını oluşturdular. TSM Enerji Üretim Müdür Yardımcısı Mesut Yüzügüllü, konuyla ilgili açıklamasında şunları belirtti: “İnşaat ve montaj bölümümüzün çalışanları bu eylemde yer almaktan mutluluk duydular çünkü bayrağın her Türk vatandaşı için kutsal bir anlamı vardır. Tüm ekibimiz, Akkuyu NGS inşaat projesindeki özverili çalışmalarıyla, ülkemize enerji sağlayacak Türkiye'nin ilk nükleer santralinin faaliyete geçeceği güne bizi daha da yaklaştırıyor. Dünyanın en büyük nükleer şantiyesinde çalışarak her gün muazzam bir şeye dokunuyoruz.” 

 

Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle projenin tüm çalışanlarını tebrik eden AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva şunları söyledi: “29 Ekim, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli ulusal bayramıdır ve tüm Türk vatandaşları için çok büyük öneme sahiptir. Akkuyu NGS'nin inşaatçıları, sahada büyük bir bayrak açma önerisini seve seve kabul ettiler. Bütün sahalarda çalışmalar tüm hızıyla devam ettiğinden, Doğu Kargo Terminali etkinlik için en uygun yerdi. Sahadaki kutlamalar samimi bir ortamda gerçekleşti. Projemizin binlerce çalışanı onları destekledi çünkü bizler günlük çalışmalarımızla Türkiye'nin kalkınmasına ve refahına katkıda bulunan profesyonellerden oluşan bir ekibiz.”

 

AKKUYU NÜKLEER ayrıca Cumhuriyet Bayramı'nda proje çalışanlarının çocukları için özel bir şantiye turu da düzenledi. Geziye 28 çocuk ebeveynleriyle katıldı. Çocuklara, Akkuyu Nükleer A.Ş. Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin ve Akkuyu Nükleer AŞ İnşaat Bölümü Müdürü Maksim Kucherenko rehberlik etti. 

 

Gezi öncesinde nükleer santral inşaat sahasında nelere dikkat etmeleri gerektiğine dair bilgilendirilen çocuklar, ilk olarak büyük boyutlu ekipmanların indirildiği Doğu Kargo Terminalini gezdi. Daha sonra dünyanın en güçlü inşaat vinci olan Liebherr LR 13000 paletli vinci gören çocuklar, vinç operatörünün koltuğuna oturarak Türkiye'nin ilk nükleer santralini inşa edenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Minikler, çizdikleri resimleri de teşekkür hediyesi olarak çalışanlara hediye etti.

 

Akkuyu NGS itfaiye birimini de ziyaret eden çocuklara çeşitli yangın söndürme ekipmanları gösterildi ve itfaiyecilerin çalışmaları, başarıları ve yaz orman yangını sezonunda Mersin itfaiyesine sağladıkları yardım hakkında bilgi verildi.

 

Ziyaretçiler ayrıca deniz seviyesinden 200 metre yükseklikteki en yüksek noktada yer alan seyir terasını da ziyaret ederek Türkiye'nin ilk nükleer enerji santralinin inşaatının büyüklüğünü görme şahsını buldular.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı