AKM’de 24-30 Ekim Haftası Etkinlikleri

KURULUŞTAN KURTULUŞA // 24 EKİM // TİYATRO SALONU // 20.

  • 20 Ekim 2022
  • AKM’de 24-30 Ekim Haftası Etkinlikleri için yorumlar kapalı
  • 193 kez görüntülendi.
AKM’de 24-30 Ekim Haftası Etkinlikleri

KURULUŞTAN KURTULUŞA // 24 EKİM // TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu, “Kuruluştan Kurtuluşa” başlıklı konserle AKM Tiyatro Salonu sahnesinde müzikseverlerin karşısına çıkacak. Osmangazi’ye tuğ ve davul verilmesiyle başlayan ve Kurtuluş Savaşı’na kadar süren tarihi yolculuğun müzikal anlatımı niteliğinde olan konserin sanat yönetmenliğini Mehmet İhsan Özer, anlatıcılığını Enes Ergür üstleniyor. Şükrü Alkan’ın mehterbaşı olduğu konserde, Sancak Marşı, Rumeli Türküleri, Aziz İstanbul, Barbaros Marşı, Çanakkale Türküsü, Türk Marşı ve Yanık Ömer gibi eserler seslendirilecek. 

 

ULU OZANLAR KONSERİ // 26 EKİM // TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu, “Ulu Ozanlar” başlıklı konserde, sözlü kültürümüzün mihenk taşlarından aşıklık ve ozanlık geleneğini türküler aracılığı ile dinleyicilere aktaracak. Karacaoğlan, Pir Sultan Abdal, Şah Hatayi, Âşık Emrah, Sümmani, Dadaloğlu, Köroğlu, Yunus Emre, Seyit Nesimi, Aşık Veysel gibi unutulmaz ozanların eserlerinin seslendirileceği konserin şefliğini Uğur Kaya üstlenecek. Neşe Demir, Sevda Nalan Gül, Seher Çelik, Gökhan Temur, Cemal Kaya, Emirhan Kartal ve İsmail Altunsaray’ın solist olarak yer alacağı konser AKM izleyicilerine söz ve müziğin hemhal olduğu bir akşam yaşatacak. 

 

GENÇLERLE MEŞK // 27 EKİM // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, “Gençlerle Meşk” başlıklı konserle AKM Çok Amaçlı Salon sahnesine konuk olacak. Türk musikisinin en ilgi çekici ve kendine özgü tınılarından Karcığar makamından eserlerin seslendirileceği konserin şefliğini Mehmet Hulusi Yücebıyık üstlenecek. Koro sanatçıları Mithat Arısoy, Yağmur Bilgin, Belma Kanbur ve Taner Yalçın’ın performanslarına isteyen izleyicilerin de sesleriyle veya sazlarıyla katılabilecekleri konser, bu yönüyle interaktif bir etkinlik olma özelliği de taşıyor.

 

CUMHURİYET BAYRAMI ÖZEL KONSERİ // 29 EKİM // ÇOK AMAÇLI SALON // 19.30

İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, AKM Çok Amaçlı Salon’da “Cumhuriyet Bayramı Özel Konseri” ile dinleyicilerin karşısına çıkacak. Gediz Çoroğlu ve Elif İnce’nin solist olacağı konserde Cumhuriyet coşkusunu yaşatacak özel bir repertuvar seslendirilecek.

 

CUMHURİYET KONSERİ // 29 EKİM // TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Cumhuriyetimizin 99. yılını AKM Türk Telekom Opera Salonu sahnesinde vereceği konserle coşkuyla kutlayacak. Ülkemizin önde gelen bestecilerinden Muammer Sun’un ölümsüz eserleri “Kurtuluş” ve “Cumhuriyet”in seslendirileceği bu özel konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini ise Paolo Villa üstlenecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu’nun sahne alacağı konserde soprano Nazlı Deniz Süren de solist olarak yer alacak. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı