AKUT’tan, “Büyük Marmara Depremi” farkındalığı İçin: “BİR IŞIK VAR, FARKINDAYIZ!” kampanyası…

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT Arama Kurtarma Derneği, 25.

  • 19 Ağustos 2021
  • AKUT’tan, “Büyük Marmara Depremi” farkındalığı İçin: “BİR IŞIK VAR, FARKINDAYIZ!” kampanyası… için yorumlar kapalı
  • 488 kez görüntülendi.
AKUT’tan, “Büyük Marmara Depremi” farkındalığı İçin: “BİR IŞIK VAR, FARKINDAYIZ!” kampanyası…

Ülkemizin ilk arama kurtarma sivil toplum kuruluşu AKUT Arama Kurtarma Derneği25. kuruluş yılını kutladığı bu sene, “Büyük Marmara Depremi” farkındalığı ve toplumsal afet kültürü oluşturmak amacıyla, depremin 22. yıl dönümünde“Bir Işık Var” adında bir dijital iletişim kampanyası hayata geçirdi. Sosyal medya ajansı Digivega’nın hazırladığı, son dönemin yükselen yıldızları Melek Mosso ve No. 1 (Can Bozok) ’in yer aldığı ve Instagram’ın ana mecra olarak kullanıldığı kampanya, 15-17 Ağustos 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Kampanyanın diğer mecraları ise, Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn’in oldu.

 

“BUGÜN HERKES AKUT’LU”… “SEN DE KIRMIZI GİY” 

15 Ağustos 2021 Pazar günü, 03.01.56 yazan simsiyah bir ekran ile başlayan Instagram Reels Video içeriğiyle start verilen kampanya, “BUGÜN HERKES AKUT’LU” başlıklı, “SEN DE KIRMIZI GİY” Story İletişimi ile devam etti. Kişilerin #BirIşıkVar etiketiyle kırmızı giyinerek paylaştığı fotoğraflar, AKUT’ Arama Kurtarma Derneği’nin sosyal medya hesaplarını süsledi. Kampanyaya birçok ünlü ve influencer’dan da destek geldi. Dijital İletişim kampanyası, kampanyaya kırmızı renk giyindikleri görsellerini paylaşarak destek veren takipçilerin görsellerinden oluşan teşekkür videosu ile sona erdi. 

 

Instagram Reels Video içeriği

Pazar günü yayınlanan Instagram Reels Video çalışması, saat “03.01.59” olduğunda, 17 Ağustos 1999 yazısının ekrana gelmesi ve duman görüntüsü, bina yıkılma, köpek havlama sesleri, uğultular, telsiz ve ambulans sesleriyle devam etti. Video çalışması, No. 1 ve Melek Mosso’nun mesajlarıyla sona erdi. 

 

Recep Şalcı: “O zor günleri hatırlayıp yarınlara bilinçle el uzattığımızda… BİR IŞIK VAR, FARKINDAYIZ!” 

Öncelikle kampanyada yer alan her iki sanatçıya da teşekkür eden AKUT Başkanı Recep Şalcı25 yıldır tamamen gönüllük esasıyla faaliyet gösteren AKUT’a her kesimden gelen teveccühten büyük mutluluk duyduklarını belirterek; “Evet, No.1 (Can Bozok’un)’in dediği gibi, ‘Bir Işık Var! Tüm tedbirleri aldığımızda… Her şeye hazır olduğumuzda… Evet, Melek Mosso’nun dediği gibi, ‘Bilincin hayat kurtardığını unutmadığımızda… O zor günleri hatırlayıp yarınlara bilinçle el uzattığımızda… BİR IŞIK VAR, FARKINDAYIZ! Aynı günleri yeniden yaşamamak için tedbirli ve bilinçli bir toplumla, #BirIşıkVar diyoruz. 17 Ağustos 1999 Büyük Marmara Depremi’nde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz.” dedi.

“Bir Işık Var” dijital iletişim kampanyasında, 5 farklı dijital iletişim mecrasında binlerce kişiye ulaşıldı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı