Altın Dokunuşlar sergisi açıldı

Türk-İslam Sanatları Sergisi ziyaretinde tanıştığı şimdi ki, hocası Muhsine Akbaş’tan tezhip sanatını öğrendi.

  • 03 Ocak 2023
  • Altın Dokunuşlar sergisi açıldı için yorumlar kapalı
  • 197 kez görüntülendi.
Altın Dokunuşlar sergisi açıldı

Türk-İslam Sanatları Sergisi ziyaretinde tanıştığı şimdi ki, hocası Muhsine Akbaş’tan tezhip sanatını öğrendi. Züheyde Gökçek, hobi olarak başladığı çalışmalarına evinde atölye kurarak devam etti. Gökçek, tezhip sanatında sembollerle, motiflerle oynayarak desenler oluşturmayı, belirli geometrik referansların üzerine bunları bezeyerek kendi içinde doğal bir akışa sahip bir bütün oluşturmayı başardı

Tezhip sanatına farklı dokunuşlarla yeni bir nefes ve ahenk getiren Züheyde Gökçek, 15. sergisini Ümraniye Belediyesi Sergi Salonu’nda açtı. Açılışa Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ak Parti Milletvekili Osman Boyraz, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Yardımcısı Ayşe Yanık ve Ümraniye Belediyesi Kültür Müdürü Ahmet Şenol Alkılıç, Nişart Sanat Galerisi sahibi Nihat Tokat, ressam Serdar Okan ve ünlü gazeteci Ahmet Altınkaya katıldı. Yıllar önce hobi olarak başladığı tezhip ve hat sanatı çalışmalarını geliştiren Züheyde Gökçek, 22 ayar gerçek altın kullanarak bezeyip süslediği birbirinden özel tezhip ve hat eserlerini 13 Ocak’a kadar sanatseverlerle buluşturacak.

Türk-İslam Sanatları Sergisi ziyaretinde tanıştığı şimdiki hocası Muhsine Akbaş’tan tezhip sanatını öğrenen Züheyde Gökçek, hobi olarak başlayıp evinde atölye kurarak tezhip sanatında sembollerle, motiflerle oynayarak desenler oluşturmayı, belirli geometrik referansların üzerine bunları bezeyerek kendi içinde doğal bir akışa sahip bir bütün oluşturmayı başardı.

Sabırla çizmeyi, dikkatle boyamayı, bunları yaparken yine kendi estetiğine, manasına ve biçimine sahip hat sanatı (İslami kaligrafi) ile ilişkilenmeyi yıllar geçtikçe daha çok seven sanatçı, eserlerinde saf altın kullanmaya da başladı. Şimdiye kadar yurt içinde sekiz, yurt dışında ise Amerika, Suriye, Nijerya ve Güney Afrika’da olmak üzere dört karma sergiye katılan Züheyde Gökçek, altı tane de kişisel sergi açtı. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı