Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortası Ürünleri ile Gelecek için Tasarruf ve Güvence Sağlıyor

Anadolu Hayat Emeklilik, sunduğu birçok farklı birikimli hayat sigortası ürünü ile geleceğe yönelik tasarruf yapmayı ve beklenmeyen durumlara karşı önlem almayı kolaylaştırıyor.

  • 23 Ağustos 2021
  • Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortası Ürünleri ile Gelecek için Tasarruf ve Güvence Sağlıyor için yorumlar kapalı
  • 476 kez görüntülendi.
Anadolu Hayat Emeklilik, Birikimli Hayat Sigortası Ürünleri ile Gelecek için Tasarruf ve Güvence Sağlıyor

Anadolu Hayat Emeklilik, sunduğu birçok farklı birikimli hayat sigortası ürünü ile geleceğe yönelik tasarruf yapmayı ve beklenmeyen durumlara karşı önlem almayı kolaylaştırıyor. Söz konusu ürünler, kişilerin farklı yaşam evrelerine yönelik orta ve uzun vadeli birikim oluşturma ve bu süre zarfında maruz kalınabilecek farklı yaşamsal risklere karşı teminat sağlama fonksiyonlarıyla ön plana çıkıyor. Anadolu Hayat Emeklilik’in birikimli hayat sigortası ürünleri, vergi avantajlarıyla da maksimum düzeyde finansal fayda imkanı sunuyor.

 

 

1990 yılında Türkiye’nin ilk hayat sigortası şirketi olarak kurulan Anadolu Hayat Emeklilik, kurulduğu günden bu yana sunduğu yenilikçi hayat sigortası ürünleri ile müşterilerine verdiği hizmetleri farklılaştırmaya ve müşteri odaklı olarak geliştirmeye devam ediyor. Hayatta karşılaşabilecekleri çeşitli yaşamsal risklere karşı, hem kendilerini hem de sevdiklerini teminat altına almak, hem de orta veya uzun vadeli birikim oluşturma olanağına sahip olmak isteyenler, Anadolu Hayat Emeklilik’in farklı ürün alternatifleri arasından seçim yapabiliyor. Şirket, tercihe göre risk teminatı içeren ya da içermeyen, süre sonunda prim iadesi yapan farklı ihtiyaçlara yönelik hayat sigortası ürünleri sunuyor. “Çocuğum için Yatırım Sigortası, Herkese Hayat Sigortası, Teminatlı Birikim Sigortası ve Prim İadeli Hayat Sigortası” ürünleri temel özellikleri ve içerdiği teminatlar dikkate alınarak tercih edilebilecek hayat sigortası ürünleri olarak şirketin ürün portföyünde yer alıyor.

“Pandemi döneminde birikimli hayat sigortası ürünlerinin kıymeti anlaşıldı”

Pandemi döneminin tasarruf yapmanın önemini ortaya çıkardığını belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk: “Gelecekte elde edilecek gelir ile ilgili belirsizliğin artması kişileri tedbir amaçlı birikim yapmaya yöneltti. Bunun neticesinde birikimli hayat sigortaları ön plana çıktı. 2020 yılında birikimli, karma ve yaşam teminatlı ürünlerin prim üretimi bir önceki yıla göre yüzde 55 oranında artış gösterdi. Bu dönemde yaşam, yaşam kaybı, tam ve kalıcı sakatlık gibi farklı teminatlar sağlayan, üstelik vergi avantajı da sunan birikimli hayat sigortaları kişilere çözüm oldu. Sağlığın ve güvence altında olma ihtiyacının her şeyden önemli hâle geldiği bu dönemde, yaşam kaybı riskine karşı teminat sağlayan birikimli hayat sigortası ürünlerinin daha çok öne çıktığı görünüyor” şeklinde konuştu.

“Farklı yaşam evrelerinde birbirinden ayrışan müşteri ihtiyaçlarına uygun birçok ürünümüz var”

Anadolu Hayat Emeklilik’in ürün portföyünde yer alan farklı yapıdaki birikimli hayat sigortalarına da değinen Ertürk: “Birikimli hayat sigortası ürünleri sundukları birikim ve koruma unsurlarının esnekliği itibarıyla çeşitli müşteri ihtiyaçları ve farklı yaşam evreleri için cazip ürünlerdir. Örneğin; doğumdan itibaren, eğitim, evlilik, çocuk sahibi olma ve emeklilik dönemine yönelik birikim oluşturmak, bu süreç içinde de farklı risk unsurlarına yönelik hem kendisini hem de sevdiklerini güvence altına almak isteyenler, birikimli hayat sigortası ürünlerini satın alabilir” diye konuştu.

“Birikimli hayat sigortası ürünleri dövize endeksli getiri avantajı sağlıyor”

Dövize endeksli yatırım imkânı da sunan birikimli, karma ve yaşam teminatlı hayat sigortası ürünleri ile getiri avantajı sağlamanın mümkün olduğunu belirten Ertürk; “Bu ürünlere sahip olan müşteriler, tercih etmeleri durumunda dövize endeksli yatırım yapma olanağı elde ederken aynı zamanda yüksek kâr payı avantajından da faydalanabiliyor. Sigorta süresi boyunca ödenen primler yüksek getiri sağlayan yatırım enstrümanlarına yönlendiriliyor, elde edilen kâr payı da birikiminin üzerine ekleniyor. Kişiler süre sonunda sadece yatırdığı tutarı değil kâr payını da alarak, yatırımının değerlenmesini sağlayabiliyor. Süre sonunda elde edilecek toplu para da kişilerin farklı yaşam evrelerindeki ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılabiliyor. Ayrıca anlaşmalı sağlık kuruluşlarında indirimli hizmetler ve acil durumlarda ücretsiz acil ambulans ve sağlık danışmanlığı hizmetleri gibi ek faydalar da ürün içeriğinde mevcut” dedi.

“Bu ürünlerde sunulan vergi avantajı ciddi bir teşvik unsuru oluyor”

Birikimli hayat sigortası ürünlerinin risklere karşı teminat ya da birikim yapma imkânı sağlamasının yanında en önemli faydalarından birinin vergi avantajı olduğuna dikkat çeken Ertürk, “Birikim priminin alındığı hayat sigortalarında kişiler; kendisi, eşi ve küçük çocuğu için ödedikleri prim tutarının yarısını; sadece yaşam kaybı, kaza, hastalık, sakatlık, işsizlik ve yaşam teminatı içeren hayat sigortalarında ise ödedikleri primin tamamını, ödeme yaptıkları ayda elde ettikleri ücretin yüzde 15’ini ve brüt asgari ücretin yıllık tutarını geçmemek koşuluyla, gelir vergisi matrahından indirebiliyor. Böylece müşterilerimiz, içinde bulunulan aydaki vergi dilimine göre yüzde 15 ile yüzde 40 arasında değişen oranlarda vergi avantajı elde edebiliyor. Bireysel emeklilikte sağlanan devlet katkısının üst sınırının üzerinde ödeme kabiliyeti olan kişiler birikimli hayat sigortaları kapsamında ilave birikim yaparak vergi avantajından yararlanabiliyor, azami finansal fayda sağlayabiliyor. Örneğin; 6 bin TL aylık brüt ücret alan bir çalışan “Çocuğum için Yatırım Sigortası” için ödediği 300 TL’lik prim tutarının tamamını gelir vergisi matrahından indirebilir. Çünkü ödediği prim tutarı aylık brüt ücretinin yüzde 15’ini ve brüt asgari ücretin yıllık tutarını aşmıyor. Sonuç olarak aylık prim tutarının çalışana net maliyeti 219 TL oluyor” diye konuştu. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı