Angel Effect melek yatırımcılarıyla buluştu “Platformumuz üzerinden girişimlere 6 milyon TL’lik can suyu sağladık”

Melek yatırım platformu Angel Effect’in yeni yönetim kurulu melek yatırımcılarıyla buluştu.

  • 11 Eylül 2021
  • Angel Effect melek yatırımcılarıyla buluştu “Platformumuz üzerinden girişimlere 6 milyon TL’lik can suyu sağladık” için yorumlar kapalı
  • 441 kez görüntülendi.
Angel Effect melek yatırımcılarıyla buluştu “Platformumuz üzerinden girişimlere 6 milyon TL’lik can suyu sağladık”

Melek yatırım platformu Angel Effect’in yeni yönetim kurulu melek yatırımcılarıyla buluştu. Ekosisteme sunulan katma değerin ve yeni üyelik modellerinin aktarıldığı etkinlikte konuşan Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar “23 ay gibi kısa bir sürede 106 ülkeden 2 binin üzerinde girişimciden başvuru aldık. Angel Effect platformu üzerinden yaklaşık 6 milyon TL’lik yatırıma imza attık. Girişimcinin ilgisi her geçen gün artarken, kurumsal dünyada çalışan yatırımcı adaylarını da dahil ederek melek yatırımcı yapmak istiyoruz” dedi.

2019 yılının Ekim ayında melek yatırım platformu olarak kurulan Angel Effect’in yeni yönetim kurulu üyeleri Gökhan Akar, Başak Tulga Önen, Koray Bahar ve Cem Önce ilk kez platform üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğe Angel Effect’in girişimcilik ekosisteminde büyük başarılara imza atan 22 ortağının yanı sıra platforma üye olan ve üye olmak isteyen melek yatırımcılar da katıldı. Etkinlikte Angel Effect’in önümüzdeki dönem hedefleri, zengin insan kaynağıyla birlikte, girişim ekosisteminin tüm paydaşlarına yarattığı katma değeri ve yeni üyelik modelleri aktarıldı. 

“GELENEKSEL SERMAYEYİ MELEK YATIRIMCI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

23 ay önce hayata geçen melek yatırım platformu Angel Effect’in bugüne kadar 106 ülkeden 2 binin üzerinde başvuru aldığını belirten Angel Effect Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Akar, şunları söyledi: “Girişimcilik ekosistemine uzun süredir değer katan 22 önemli ismin deneyimi ve katkılarıyla erken aşama girişimlere yatırım yapıyoruz. Birlikte değer yaratmanın önemini ve etkisini bilen başarılı girişimciler, kurumsal liderler ve yatırımcılardan oluşan bir ekibiz. Bugüne kadar 12 girişime 14 yatırım yaptık. 1 girişimin ikinci turuna liderlik ettik, bir diğer girişimin ikinci turuna da yatırım yapıp değerlemesine de dahil olduk. Angel Effect’in 22 ortağı ve Angel Effect üyeleriyle birlikte toplam 700 bin dolar ya da bir başka deyişle yaklaşık 6 milyon TL’lik yatırıma imza attık. Önümüzdeki dönemde kuruluş felsefemize bağlı kalarak, zengin insan kaynağımızla birlikte, girişim ekosisteminin tüm paydaşlarına değer katmaya, girişimlerin yüksek etkili mentorluk ve iş ağı desteği alabileceği melek yatırım platformu olmaya devam edeceğiz. Yıl sonuna kadar global dikeyde önde gelen sektörlere yatırım yapmayı planlıyoruz.”

Dünya değişirken yatırım modellerinin de farklılaştığının altını çizen Akar, sözlerine şöyle devam etti: “Eskiden ev, araba, altın veya hisse almak bir yatırım şekliyken, bugün bakıldığında yeni bir ekosistem meydana geldi. Dijital dünyanın içine startup yatırımları, bitcoin, b–chain gibi farklı farklı kavramlar girdi. Angel Effect, yatırım yapma isteği ve kurumsal iş hayatında çalışan profesyonellerin ve iş sahiplerinin yatırım yapabilecekleri ve tecrübelerini paylaşabilecekleri bir platform. Ortak akılla yatırım yapma kültürümüze dahil olabilecek geleneksel sermayeyi melek yatırımcı olmaya davet ediyoruz.” 

“DAHA İYİ HİZMET SUNMAK İÇİN 3 YENİ ÜYELİK MODELİ GELİŞTİRDİK”

Öte yandan Angel Effect’te daha iyi bir hizmet sunabilmek için 3 yeni üyelik modeli hayata geçirdiklerini aktaran Akar, “Genel olarak hizmetlerimize baktığınızda; ekosistemden ve Angel Effect’ten haberleri haftalık haber mailingi ile servis ederken, dünyadan ve Angel Effect’ten yatırım haberlerini de aylık haber bültenimizle üyelerimize iletiyoruz. Her ay 2 kere düzenlenen ve her hafta yapılan 30 başvurudan iş analistlerimiz tarafından detaylı bir şekilde analiz edilerek yatırım yapılmasına olumlu baktığı 12 girişimin 15’er dakikalık paylaşımlarının dinlendiği Pitch Day’in yanında her ay bir kere Pitch Day’de olumlu yorum alan 3 girişimle 1’er saatlik detaylı görüşmenin yapıldığı Deep Dive’a katılım hakkı sunuyoruz. Buna ek olarak üyelerimiz bugüne kadar başvuran tüm girişimlerin yer aldığı girişimci havuzumuza erişim şansına sahip olurken aynı zamanda yatırım yapmak isteyen üyelere üyelik kapsamından yatırım kapama sürecine kadar ücretsiz hukuki destek sağlıyoruz. Üyelerimiz Angel Effect ile birlikte yatırım yapma şansı yakalıyor. Görüldüğü gibi Angel Effect’in sunduğu hizmetlerin arkasında çok ciddi bir çalışma modeli var. Doğru girişimlere ulaşmak ve 22 ortağımızın bilgi birikimini girişimlere aktarmak için yüksek efor sarfediyoruz. Bu eforumuzu daha da yükseltmek ve daha iyi bir hizmet sunabilmek için üyelik modelimizde bir yeniliğe gittik. Angel Effect’in uygulamaya aldığı üç üyelik modelinin ilki temel üyelik. Bu üyelikle herhangi bir ücret ödemeden bülten aboneliğinin yanı sıra girişim dünyasından haberlere ve yatırım potansiyeli olan girişimler hakkında bilgilere ulaşılabiliyor. Bir diğer üyelik olan Süper Angel yıllık ücret modeliyle ilerliyor. Bu üyelikle üyelerimiz Angel Effect’in tüm girişim havuzuna erişilebiliyor, ücretsiz hukuki destekten yararlanabiliyor ve girişimlerin yatırımcılarla bir araya geldiği ayda iki kez Pitch Day ve ayda bir kez gerçekleşen Deep Dive etkinliklerine katılabiliyor. Üçüncü üyelik modeli olan kurumsal üyelikte ise Süper Angel üyeliği kapsamında verdiğimiz hizmetlere ek olarak şirketin belirleyeceği 3 çalışan Angel Effect içinde 3 koltuk sahibi oluyor. Angel Effect ortağı gibi tüm süreçlere dahil oluyor” dedi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı