Artweeks@Akaretler 5. edisyonu ile kapılarını açtı

İkonik tarihi yapısı ile İstanbul’un kültür sanat merkezlerinden biri olan Akaretler; şehre dönüşü sanat ile kutluyor.

  • 09 Eylül 2021
  • Artweeks@Akaretler 5. edisyonu ile kapılarını açtı için yorumlar kapalı
  • 506 kez görüntülendi.
Artweeks@Akaretler 5. edisyonu ile kapılarını açtı

İkonik tarihi yapısı ile İstanbul’un kültür sanat merkezlerinden biri olan Akaretler; şehre dönüşü sanat ile kutluyor. Dinamik ve özgün yönüyle her yaştan ve tarzdan ziyaretçilerini ağırlayan Akaretler; bu yıl 5. ARTweeks@akaretler’de 8-19 Eylül tarihleri arasında sanatseverler ile buluşuyor.

 

Bilgili Holding ve Sabiha Kurtulmuş organizasyonuyla gerçekleşen ARTweeks@akaretler 5. edisyonu; dünyanın en büyük servet yöneticisi UBS ana sponsorluğunda 8 Eylül Çarşamba günü kapılarını sanatseverlere açtı. 19 Eylül’e kadar Akaretler Sıraevler’in A11, A19, A25-27, A35, A37-39, A55 ve F2 numaralı binalarında devam edecek etkinlik; uluslararası 15 çağdaş sanat galerisinin farklı disiplinlerden eserlerini ve koleksiyonerlerin seçkisini keşfetmeye davet ediyor. 

 

Sanat sezonu ARTweeks@Akaretler ile başladı

İstanbul’un kalbindeki merkezi konumuyla gurme restoranları, kültür sanat buluşma noktaları ile İstanbullulara eşsiz bir deneyim sunan Akaretler; sanatsal bir şölen yaşatıyor. Bu yıl 15 çağdaş sanat galerisine ev sahipliği yapan etkinlikte Galeri Nev İstanbul ve ZILBERMAN ilk defa katılan galeriler arasında bulunuyor. Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Sanatçı Şerife Bilgili Ercantürk, Begüm Güney küratörlüğünde “Benim Kırmızı Çizgim” isimli sergisiyle 55 numaralı binada sanatseverler ile bir araya geliyor. Sanatçı bu sergide toplumsal sorunlara değinen konu ve konsepti ile ön plana çıkıyor. AICA Türkiye Başkanı Sinan Eren Erk küratörlüğünde Yıldız Holding’in koleksiyonundan bir seçki ise A 19 numaralı binada izleyici ile buluşuyor.

 

T.C Sağlık Bakanlığı’nın COVID-19 önlem ve tedbirleri kapsamındaki 20.08.2021 tarihli genelgesine göre sanat etkinlikleri dahil olmak üzere tüm etkinlik girişlerinde HES kodu üzerinden ziyaretçilerin aşılı / geçirilmiş hastalık (COVID-19 hastalığı sonrası bilimsel olarak bağışık kabul edilen süreye göre) veya azami 48 saat önce yapılmış PCR testi sorgulaması yapılacaktır. Etkinlikte, alan girişinde ve içerisinde maske takılması gerekmektedir.

 

 

 

ARTweeks@akaretler’in Katılımcıları

-A 11:

ZILBERMAN

 

-A 19:

Yıldız Holding Koleksiyonu

 

-A25-27:

Mine Sanat Galerisi

SANATORIUM

Martch Art Project

The Empire Project

x-ist

.artSümer

 

-A35:

Vision Art Platform

 

-A37-39:

MERKUR

Pi Artworks

PİLEVNELİ

Ferda Art Platform

Mixer

 

-A 55:

Şerife Bilgili Ercantürk

KRANK Art Gallery

Ferda Art Platform l İdil İlkin l [doku]N

Sanatatak

BB Projectt Art

 

-F2 Anim House :

Galeri Nev İstanbul

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı