Arzu Kaprol, Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği’nin Yeni Dönem Başkanı Oldu

Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği (YASTED)’in yeni dönem olağan genel kurulunda başkanlık görevine Arzu Kaprol seçildi.

  • 14 Aralık 2021
  • Arzu Kaprol, Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği’nin Yeni Dönem Başkanı Oldu için yorumlar kapalı
  • 382 kez görüntülendi.
Arzu Kaprol, Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği’nin Yeni Dönem Başkanı Oldu

Yaşam Bilimleri ve Sağlıkta Bilişim Teknolojileri Derneği (YASTED)’in yeni dönem olağan genel kurulunda başkanlık görevine Arzu Kaprol seçildi. 2 yıllık bir dönemi kapsayacak bu süreçte başkan yardımcılığı görevlerini Dr. Nilüfer Köylüoğlu, Dr.Sinan Korukluoğlu ve Sertaç Ersayın üstlendi.

 

YASTED Derneği’nin amacı, profesyonel ve çağdaş yönetim anlayışıyla, sağlıklı bireylerden oluşan gelişmiş bir toplum hedefiyle, iyi organize edilmiş ve ölçülebilir bir sağlık sisteminin oluşturulması çerçevesinde; sağlıkta bilişim ve teknolojinin doğru, etkin, verimli, hasta ve hekim haklarına uygun ve yaygın şekilde kullanımını sağlamaktır. YASTED derneği olağan Genel Kurulunda, üyelerinin seçimi ile yeni dönem Yönetim Kurulu Üyeleri belli oldu. YASTED Dernek Başkanı olarak Arzu Kaprol, Başkan Yardımcıları pozisyonuna ise Dr.Nilüfer Köylüoğlu, Dr.Sinan Korukluoğlu ve Eray Sertac Ersayin olarak belirledi. Bu kapsamda Genel Sekreterliğe Volkan Özgül, Saymanlık ve Yönetim Kurulu Üyeliğine Deniz Başıbüyük seçildi. Yönetim Kurulunda yer alan diğer isimler Dr.Sinem Burcu Erdoğan, Burak Günsev ve Mete Bayrak olarak belirlendi. Denetim Kurulunda ise; Denetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Genco, Denetim Kurulu Başkan Yardımcıları ise Prof. Dr. Cengizhan Öztürk ve Prof. Dr. Haluk Özsarı yer alıyor. 

 

Sağlık ve Teknolojinin Buluşma Noktası

 

YASTED Derneği Yaşam Bilimleri, Sağlık ve Teknoloji çerçevesinde ülkemizdeki multi-disipliner çalışmalara katma değer sağlamak amacı ile birbirinden farklı çok sayıda farklı disiplindeki profesyonellerin tek dernek çatısı altında toplandığı bir dernektir. Odak noktaları; Genetik ve Genetik Bilişimi, Giyilebilir Teknolojiler, Yutulabilir Teknolojiler, İmplante Edilebilir Teknolojiler, Sindirilebilir Teknolojiler, Nesnelerin İnterneti, Teknolojik konularda araştırma, geliştirilme ve farkındalık yaratma süreçleri gibi konularda araştırma, kongre, konferans, panel, seminer gibi etkinlikler düzenleyerek yazılı yayınlar yapma faaliyetlerini yürüten YASTED, yeni dönem projeleriyle Yaşam Bilimleri ve Sağlık Teknolojilerini gündelik hayata taşımayı hedefliyor.

 

2021 yılı Şubat ayından beri Bilişim Vadisi, Giyilebilir Teknolojiler koordinatörlüğü görevine bir yenisini daha ekleyen Arzu Kaprol, YASTED Asli Başkanlık görevine 1 Aralık 2021 tarihinde başladı. Kaprol konu ile ilgili; “Bedenimizle ilişkili ve bedenimizi saran kıyafetlerin yaşamsal değerlerle bağ kurduğu, yeni ve nitelikli bir tasarım anlayışını, multi-disipliner bakış açısıyla harmanlayarak yeni iş birlikleri yaratma misyonuyla çıktığımız bu yolda, inovatif ve nitelikli projeler üretmek birincil hedefimiz olacaktır. Bu kapsamda Türkiye’nin giyilebilir teknolojiler alanında Dünya çapında adından söz ettirecek projelere imza atmak başlıca görevlerimiz arasında olacaktır” dedi.  

 

Prof. Dr. Haluk Özsarı ise; “YASTED’de ekip anlayışı ve paylaşımın en güzel örneklerini Yönetim Kurulu Üyesi olarak 2 dönem birlikte yaşadım. Başkanımız Sevgili Arzu Kaprol’un koordinasyonu yeni yönetimde sağlığın geleceğine çok değerli katkılar sağlayacaktır. Sadece sivil toplum kuruluşu olarak değil aynı zamanda proje temelli kamu-özel sektör ile akademi- endüstri ilişkisini de yaşama geçirerek bir yaklaşımın güzel örneklerini hep birlikte oluşturacak ve yaşayacağız.” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı