Atatürk’ün En Sevdiği Çiçek ve Yemekler

  • 09 Aralık 2021
  • Atatürk’ün En Sevdiği Çiçek ve Yemekler için yorumlar kapalı
  • 1.279 kez görüntülendi.
Atatürk’ün En Sevdiği Çiçek ve Yemekler

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili herkesin merak ettiği pek çok detay var. Özellikle 10 kasımın gelişiyle birlikte herkes onun en sevdiklerini merak ediyor. Atatürk’ün sevdiği yemekler, müzikler ve daha pek çok ayrıntı merak edilenler arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra onu ziyarete gitmek ve sevdiği çiçeği öğrenmek isteyenlerin sayısı da oldukça fazla. işte Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği çiçeği sizler için derledik.

 

Kasımpatı Çiçeği

 

Kasım ayını anımsatan kasımpatı çiçeği rengarenk ve coşkun görüntüsü ile insanı kendine çekiyor. Atatürk’ün en sevdiği çiçek olan kasımpatı, birçok kültürde ölüm çiçeği olarak adlandırılıyor. Renkli yapısı ile bilinen kasımpatı bizim kültürümüzde ise ölümsüz aşkı ve sevdayı simgeliyor. Hassas bir çiçek olarak karşınıza çıkan kasımpatılara özenle bakmanız gerekiyor. Bahçenizde ya da balkonunuzda kasımpatılara yer verebilirsiniz.

 

Atatürk’ün En Sevdiği Yemekler

 

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili tüm detayları bilmek isteyenler onun sevdiği şeylere odaklanıyor. En sevdiği yemeklerden şarkılara kadar merak ettiğiniz tüm detayları aşağıda bulabilirsiniz.

İşte Atatürk’ün öğünlere göre en sevdiği yemekler;

Sabah kahvaltısı

Mustafa Kemal Atatürk, sabah kahvaltısında çay ve kahve içermiş.

Bazen de soğuk ayran ve 1 dilim ekmekle kahvaltısını yapıyormuş.

Atatürk aynı zamanda kahvaltıda peynirli omlet yemeyi de  seviyormuş.

Öğle yemeği

Atatürk, etsiz kuru fasulye ve pilav ikilisini çok tüketirmiş.

Toplantılarda ise daha çok fava sevdiği söylenmektedir.

Diğer sevdiği yemekler arasında ise etli bamya ve karnıyarık yer alıyor.

Tatlı

Mustafa Kemal Atatürk pek tatlı tüketmese de tatlı yiyeceği zaman irmik helvasını tercih edermiş.

Atatürk’ün en çok sevdiği kasımpatı çiçeğinin yanı sıra sevdiklerinizi onların en sevdiği çiçek ile mutlu edebilirsiniz. Birbirinden güzel çiçekler için https://www.tazecicek.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.