Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi AIMA'dan Depremzedelere Destek Konserleri Devam Ediyor

Akademisyen ve klarnet sanatçısı And Karabacak ve orkestra ile ilk sahne performansını 7 yaşında sergileyen yaşında Gürcü piyanist Irakli Chumburidze, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından düzenenlenen konserle dinleyici karşısına çıkıyor.

  • 02 Mayıs 2023
  • Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi AIMA'dan Depremzedelere Destek Konserleri Devam Ediyor için yorumlar kapalı
  • 154 kez görüntülendi.
Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi AIMA'dan Depremzedelere Destek Konserleri Devam Ediyor

Akademisyen ve klarnet sanatçısı And Karabacak ve orkestra ile ilk sahne performansını 7 yaşında sergileyen yaşında Gürcü piyanist Irakli Chumburidze, Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi (AIMA) tarafından düzenenlenen konserle dinleyici karşısına çıkıyor. 6 Mayıs Cumartesi günü AIMA Haluk Barutçuoğlu Evi’nde gerçekleştirilecek olan “Klarnet-Piyano Resitali”nin bilet gelirleri, depremzedelere yönelik insani yardım faaliyetlerinde kullanılmak üzere Hayata Destek Derneği’ne (HDD) bırakılacak. Etkinlik biletleri, HDD’nin Fonzip sayfası üzerinden temin edilebiliyor: 

1981 doğumlu klarnet sanatçısı And Karabacak, lisans ve yüksek lisans eğitimini sırasıyla Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ve Royal College of Music Londra’da tamamladı. Öğrenimi sırasında Oktay Bagırov, Igor Abramov, Vladimir Zverev, Janet Hilton ve Timothy Lines gibi ünlü müzisyenlerle birlikte çalıştı. Genç yaşlarından itibaren çok sayıda resital, oda müziği, orkestra ve solo konserler vermiş olan sanatçı, 2012 yılından beri MSGSÜ Devlet Konservatuvarı’nda akademisyen olarak çalışmakta ve aynı kurumda Sanatta Yeterlilik-Doktora programına devam etmektedir. 

1985 doğumlu Gürcistanlı piyano sanatçısı Irakli Chumburidze, müzik eğitimini sırasıyla Tiflis Z. Paliashvili Müzik Okulu, Tiflis V. Saradjishvili Devlet Konservatuvarı, Royal College of Music (Londra) ve Hochschule für Musik Freiburg’da tamamladı. Öğrenimi sırasında Manana Baratashvili, Lali Rcheulishvili, Revaz Tavadze, Dmitri Alexeev ve Michael Leuschner gibi usta piyanistlerle birlikte çalıştı. İlk kez beş yaşındayken sahneye adım atan sanatçı, çok sayıda uluslararası piyano yarışmasına katılmış ve ödüller kazanmıştır. Aynı zamanda besteci de olan Chumburidze, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda eğitim vermektedir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı