Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz 2020 yılında Körfez derelerinde başlattığı ıslah ve temizleme çalışmaları kapsamında 15 bin 260 metre uzunluğundaki dere yatağını temizledi.

  • 11 Ağustos 2021
  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor için yorumlar kapalı
  • 489 kez görüntülendi.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz 2020 yılında Körfez derelerinde başlattığı ıslah ve temizleme çalışmaları kapsamında 15 bin 260 metre uzunluğundaki dere yatağını temizledi. Çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Edremit Çayı 2.Etap ve Orjan 1.Etap’ta da dere temizlik ve ıslah işlemlerini sürdürüyor.

Sürdürülebilir bir kentin inşası için insana ve doğaya yatırımı önceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; iklim değişikliğiyle mücadeleden yenilenebilir enerji kaynaklarına, vahşi depolama alanlarının rehabilitasyonundan atık su arıtma tesislerinin inşasına kadar şehrin dört bir yanında çalışmalarına devam ediyor. Devlet Su İşleri 25. Bölge Müdürlüğü ile birlikte deniz kirliliğinin önüne geçecek adımları atarak bugüne kadar Körfez’de gerçekleştirilen en kapsamlı temizlik çalışmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (BASKİ), kirlilik taşıyan dereleri kontrol altına almayı sürdürüyor. Edremit Çayı 1.Etap, Gömeç Deresi, Havran Çayı ve Nikita Deresi’nde sazlık ve otlar ortadan kaldırılarak kaçak deşarjların önüne geçildi.

15 BİN 260 METRE UZUNLUĞUNDA DERE YATAĞI TEMİZLENDİ

Devamında gerçekleştirilen dip temizliğiyle balçık tabakanın da temizlenmesinin ardından şevlendirme ve taş tahkimatı çalışmaları yapılarak yeniden sazlık oluşumu engellendi. Ayrıca yapılan derinleştirme çalışmaları sayesinde dereye akan giriş çıkış suyu ile dere sirkülasyonu sağlandı. Böylelikle; Gömeç Deresi’nde bin 960 metre, Havran Çayı’nda bin 800 metre, Edremit Çayı 1.Etapta bin 500 metre ve Nikita Deresi’nde yaklaşık 10 bin metre uzunluğunda alan temizlenerek toplamda 15 bin 260 metre uzunluğunda alanda çalışmalar gerçekleştirildi.  

EDREMİT ÇAYI 2.ETAP İLE ORJAN 1.ETAPTA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şu anda; Edremit Çayı 2.Etap’ta 2 bin metre uzunluğundaki alanda sazlık ve ot temizliği ile Orjan 1.Etap’ta bin metre uzunluğundaki dere yatağında; sazlık, ot ve dip temizlikleri devam ediyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı