Bantboru Off-Road Team 2.600 kilometrelik Transanatolia Rally Raid’de podyum hedefliyor

2021 yılında TOSFED Baja Kupası yarışlarının yanı sıra, uluslararası Baja Troia Türkiye ve TransAnatolia Rally Raid yarışlarına da katılmayı hedefleyen BANTBORU Off-Road Team, 11 Eylül – 18 Eylül 2021 tarihleri arasında Eskişehir’den Kars’a uzanan 2.

  • 08 Eylül 2021
  • Bantboru Off-Road Team 2.600 kilometrelik Transanatolia Rally Raid’de podyum hedefliyor için yorumlar kapalı
  • 499 kez görüntülendi.
Bantboru Off-Road Team 2.600 kilometrelik Transanatolia Rally Raid’de podyum hedefliyor

2021 yılında TOSFED Baja Kupası yarışlarının yanı sıra, uluslararası Baja Troia Türkiye ve TransAnatolia Rally Raid yarışlarına da katılmayı hedefleyen BANTBORU Off-Road Team, 11 Eylül – 18 Eylül 2021 tarihleri arasında Eskişehir’den Kars’a uzanan 2.600 kilometrelik TransAnatolia Rally Raid yarışında podyum hedefliyor. Bu yıl Batuhan Korkut pilotajında yarışan ve PETLAS'ın Lastik Sponsoru olarak desteklediği BANTBORU Off-Road Team’de, deneyimli isim Fırat Şahin de Co-pilot olarak sorumluluk alıyor.

2021 yılında 4 ayak olarak planlanan TOSFED Baja Kupası yarışlarının yanı sıra, uluslararası Baja Troia Türkiye ve TransAnatolia Rally Raid yarışlarını hedef belirleyen ve lastik sektörünün yerli sermayeli lider markası PETLAS’ın, Lastik Sponsoru olarak desteklediği BANTBORU Off-Road Team, 11 Eylül’de Eskişehir’den start alacak 2.600 kilometrelik TransAnatolia Rally Raid yarışında podyum hedefiyle yola çıkıyor. Daha önce 13 – 21 Ağustos tarihleri arasında planlanan yarışın startı, ülkemizde yaşanan orman yangınları nedeniyle 11 Eylül tarihine ertelenmişti. 

BANTBORU’nun “Rekabetçi Performans” sloganı paralelinde 2017 yılında hayata geçen ve başarı çıtasını sürekli yukarı çeken BANTBORU Off-Road Team, 2021 yılında Batuhan Korkut pilotajında yarışıyor. Takımda Co-pilot olarak sorumluluk alan motorsporları camiasının deneyimli ismi Fırat Şahin’in tecrübesi, navigasyonun ön plana çıktığı ve takımın bu yıl ilk yarışı olan TransAnatolia’da, daha da önem kazanıyor. 

BANTBORU Off-Road Team 2019’daki en büyük başarısını, ilk kez katıldığı, 7 ülkeden 22’si kadın 137 sporcunun, 2 bin 300 km'lik zorlu bir rotada 84 araçla mücadele ettiği TransAnatolia Rally Raid yarışında, yine Batuhan Korkut pilotajında elde etmişti. Takım yarışı kendi sınıfında açık ara birinci, Genel Klasmanda ise ikinci sırada tamamlarken; İlayda Hancı Korkut’un sahibi olduğu En İyi Kadın Co-Pilot Kupası da dahil olmak üzere 5 kupa birden kazanmıştı.

TransAnatolia Rally Raid 2021, Türkiye’nin yanı sıra İtalya, Hollanda, Fransa gibi ülkelerden takım ve sporcuların katılımıyla düzenleniyor. 11 Eylül günü Eskişehir’de start alacak yarış, 18 Eylül günü Kars’ta son bulacak. Eskişehir’den start alan yarışçılar 14 ilden geçerek Kars’a ulaşacaklar.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı