Başarılı Yönetmene Tüm Dünyadan Ödül Yağdı

Yapımcılığını Volkan Özgümüş ve Prof.

  • 20 Mart 2023
  • Başarılı Yönetmene Tüm Dünyadan Ödül Yağdı için yorumlar kapalı
  • 168 kez görüntülendi.
Başarılı Yönetmene Tüm Dünyadan Ödül Yağdı

Yapımcılığını Volkan Özgümüş ve Prof. Dr. Erkut Altındağ’ın yaptığı, yönetmenliğini ve senaristliğini Volkan Volkan Özgümüş üstlendiği Kadavra filmi, dünya festivallerinde toplamda 52 ödül aldı.

Tozkoparan, Kara Tahta, Yav He He ve Biaz Kara İyenin Laneti gibi başarılı birçok projeye imzasını atan yönetmen Volkan Özgümüş, Kadavra filmiyle 14 ülkeden 52 ödül alarak başarıdan başarıya koşuyor.

Uluslararası En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Korku Filmi”, “En İyi Gerilim Filmi” gibi onlarca ödülü alan ünlü yönetmen Volkan Özgümüş, Cannes Shorts, London Film Awards, Hollywood Gold Awards, Golden Lion Film Festivali, Cuckoo İnternational Film Awards, Paris Film Awards gibi festivallerde yarıştı.

Kazandığı ödülleri gururla taşıyan Özgümüş, “Korku- gerilim türü yönetmenliği başladığım andan itibaren denemek istediğim, başarılı örneklerini izlerken büyük keyif aldığım bir türdü. Daha önce dram, komedi, belgesel türünde içerik üretmem korku filmi çekerken farklı bir yönetmen dili geliştirmemi sağladı. Bu farklı bakış açısının festivallerde de karşılığını alıyor olması mutluluk verici. İlerisi için daha önce denenmemiş uluslararası çapta filmler üretmeye üstene koyarak devam etmek istiyorum” dedi.

Volkan ÖZGÜMÜŞ

1991 İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğdu.2004 yılında girdiği Çavuşbaşı Lisesini derece ile bitirdi.16 yaşında üniversiteye kaydolarak Türkiye’nin en genç üniversite öğrencilerinden biri oldu. 2010 yılında “Work and Travel” programı ile ABD’ye gitti.2007 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesiden 2011 yılında mezun oldu. Okul döneminde 10’un üzerinde kısa film çekti.

Birçok kısa filminde görüntü yönetmenliğini üstlendi.Why, Şövalye, Çark adlı kısa filmleri ile ödüller kazandı.Yine okul döneminde el yapımı yaptığı film ekipmanları ile (Jimmy jib,Stedicam,Car Mount,Mini Jib,Şaryo) okul bünyesinde “Amatör Sinemacılık Sergisi” açtı.2011 yılında ATV kanalında yayınlanan “Çek Bakalım” adlı kısa film yarışma programına katıldı.10 Hafta süren yarışma sonunda çektiği kısa filmlerle yarışmayı ikinci sırada bitirdi, “En iyi Senaryo” ödülünü aldı , programın en iyi ikinci yönetmeni şeçildi. Ezel , Suskunlar , Ayrılık, Acayip Hikayeler, İntikam,Fazilet Hanım ve Kızları gibi Televizyon dizilerinde yönetmen yardımcılığı yaptı.2014 yılında ortağı ilk uzun metraj filmi “YAV HE HE” nin yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendi.

23 yaşında çektiği bu filmle en genç yapımcı ve en genç yönetmen ünvanlarının sahibi oldu.New York Film Academy bünyesinde “YAPIMCILIK” eğitimi aldı. Kurduğu yeni film şirketi “MIZIKA FİLM YAPIM” ile TRT TV Filmleri kapsamında “Son Takla” isimli TV Filminin yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi.

Konuşmacı olarak davet edildiği 53.Antalya Film Festivali “İlk yapımcılık deneyimleri” panelinde tecrübelerini aktardı.Sonrasında TRT BELGESEL kanalına çekilen “Geleneği Yaşatmak” ve “Kıyıdan Köşeden Hayatlar” adlı belgesellerin yönetmenliğini üstlendi. Sonraki sezon TRT 1 de yayınlanan “Tozkoparan”adlı dizide 14 bölüm yönetmenlik yaptı. Geçtiğimiz sezon Karga Seven Pictures tarafından FOX Tv’de yayınlanan “Her Yerde Sen” dizisinde 23 bölüm yönetmenlik yaptı.

Sonrasında MED Yapım imzalı “Sen Çal Kapımı” dizisi ve Köprü Film imzalı “Gönül Dağı” dizlerinin pre-prodüksiyonunda yer aldım. Yapım şirketi Mızıka Film ile Trt Müzik kanalına yaptığımız “Sokak Müzisyenleri” adlı Tv Programının yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendi.

Çektiği “Aday” isimli kısa film uluslararası 66 ödül kazandı. Akabinde Beykent Üniversitesinde “Sinema ve Tv” bölümünde Master ögrenimini tamamladı. Trt 1de yayınlanan “Kara Tahta” dizisinde yönetmenlik yaptı.

Dizinin tamamlanmasının hemen ardından  “BİAZ: Kara İyenin Laneti” sinema filminin yönetmenliğini yaptı. Son olarak “Kadavra” isimli kısa filmin yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı