Başdaş : Biz Okul Yapıyoruz, Onlar Okul Yolunu Kapatıyor!

“Bir metruk binaya çare bulamadılar”   AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, İsmet Paşa İlkokulu’na komşu metruk binayı çevreleyen karkasın yıkılması üzerine mahallede incele yaptı.

  • 20 Ekim 2022
  • Başdaş : Biz Okul Yapıyoruz, Onlar Okul Yolunu Kapatıyor! için yorumlar kapalı
  • 173 kez görüntülendi.
Başdaş : Biz Okul Yapıyoruz, Onlar Okul Yolunu Kapatıyor!

“Bir metruk binaya çare bulamadılar”

 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, İsmet Paşa İlkokulu’na komşu metruk binayı çevreleyen karkasın yıkılması üzerine mahallede incele yaptı. Başdaş, depremde hasar gören binanın etrafına ince bir karkas konulmuş olmasına tepki göstererek, “ 7 mahalleden yüzlerce öğrencinin geldiği bu okulun yanındaki binanın karkası okul açıkken yıkılsaydı çok daha kötü sonuçlar yaşayabilirdik. Bunun adı beceriksizliktir” dedi. 

 

Konak Belediyesi’nin çözüm olarak öğrencilerin ve mahallelinin kullandığı yolu kapatmasının büyük mağduriyet yarattığını belirterek, “Şu anda çocuklar iki dakikalık yolu 25 dakika uzatarak ve araç trafiğinin yoğun olduğu anayola inerek yapıyor. Çocuklarımız için çözümünüz bu mu?” diye seslendi 

 

AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, Ülkü, Süvari, Tuzcu, Sakarya, Ali Reis, Güneş ve  Yeni Mahalle’yi birbirine bağlayan ve İsmet Paşa İlkokulu’na komşu olan yolun Konak Belediyesi eliyle kapatıldığını söyleyerek, “Metruk binanın önüne incecik bir karkas konulmuş. Karkasyıkılınca da tabii tehlike açığa çıkıyor. Belediye bu binanın önüne güçlü bir karkas koyup etrafı güvenli hale getireceğine yolu kapattı. Çocuklar okula hiç güvenli olmayan yollardan gitmek zorunda kalıyor” dedi. 

 

ÇOCUKLAR 25 DAKİKA YÜRÜYOR

Binanın gece saatlerinde yıkılmış olmasının bir şans olduğunu kaydeden Başdaş, “Okulun açık olduğu saatlerde yıkılmış olsaydı çocuklarımız bundan zarar görebilirdi. Belediye buradaki tehlikeyi hala görmüyor olacak ki okulun olduğu Sakarya Mahallesi de dahil 8 mahalleyi birbirine bağlayan yolu kapatıyor. Çocuklar şimdi anayola inerek 25 dakika yol yürümek zorunda kalıyor” sözlerine yer verdi. 

 

DERHAL GEREKENİ YAPIN

Mahalle halkının haklı bir tepki gösterdiğini ifade eden Başdaş, “Mahalle muhtarlarımız defalarca metruk binalarla ilgili sıkıntıyı belediyeye iletti. Mahalle halkı da çocuklarının güvenli bir ortamda okumasını istiyor. Binanın etrafı hala açık ve okula moloz parçaları düşüyor. Konak Belediyesi’nin çocuklarımızın can güvenliği karşısında sessiz kalmasını kabul etmiyoruz. Derhal gerekeni yapsınlar” açıklamasını yaptı. 

 

Başdaş, yol kapatmanın çözüm olmadığının altını çizerek, “Bir metruk binanın etrafını güçlü bir karkasla öremiyorlar. El attıkları her konuda sorun çözmek yerine sorun büyütüyorlar. Çocuklarımızın bu ortamda okula gidip gelmesini kabul edemeyiz” ifadesini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı