Base 5. Edisyonunda 10 Bin Ziyaretçi Ağırladı

29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında, genç sanatçı adaylarının 114 eserinin sergilendiği BASE, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

  • 06 Ekim 2021
  • Base 5. Edisyonunda 10 Bin Ziyaretçi Ağırladı için yorumlar kapalı
  • 444 kez görüntülendi.
Base 5. Edisyonunda 10 Bin Ziyaretçi Ağırladı

29 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında, genç sanatçı adaylarının 114 eserinin sergilendiği BASE, sanatseverlerden büyük ilgi gördü.

 

BASE, Türkiye’nin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında sanatseverlerle buluşturdu. Bu yıl beşinci kez gerçekleşen BASE’de, 32 üniversiteden 100 yeni mezun sanatçı adayının 114 eseri yer aldı. 

 

BASE, Türkiye’deki üniversitelerin resim, heykel, fotoğraf, video, baskı, grafik tasarım, cam ve seramik, geleneksel Türk sanatları bölümlerinden yeni mezun sanatçı adaylarının eserlerini beşinci kez bir araya getirdi. 3 Ekim’de sona eren BASE’in bu yılki teması “Rezonans” oldu. Sanatseverler, BASE’de, sanat kariyerinin başındaki sanatçı adaylarıyla tanıştı ve onların farklı disiplinlerde özgün yapıtlarını bir arada görebildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da Serginin dördüncü günün BASE’i ziyaret etti. 

 

Bu yıl yaklaşık 10 bin kişi tarafından ziyaret edilen BASE, Türkiye’nin 42 farklı şehrindeki 75 üniversiteden 1200’e yakın başvuru aldı. 2021 edisyonunda, seçici kurulun değerlendirmesiyle 100 yeni mezun sanatçının eseri yer aldı. Mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde gençlere destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlayan; Türkiye’nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle; Grundig, Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM) ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda;  Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi paydaşlığı ve      Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi ev sahipliğinde düzenlenen BASE, base.ist adresinden on-line olarak ziyaret edilebiliyor.  

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı