Başkan Bedri Ataş’dan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. yıl dönümü mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98.

  • 09 Eylül 2021
  • Başkan Bedri Ataş’dan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. yıl dönümü mesajı için yorumlar kapalı
  • 455 kez görüntülendi.
Başkan Bedri Ataş’dan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. yıl dönümü mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril İlçe Başkanı Bedri Ataş, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluşunun 98. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
 
Başkan Ataş mesajında: “Cumhuriyet Halk Partisi, tüm zorluklara ve  yokluklara rağmen  dönemin egemen güçlerine karşı ulusal kurtuluş savaşını zaferle sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından Cumhuriyetin ilanından evvel 9 Eylül 1923 tarihinde halk fırkası adıyla kurulmuştur.
 
Türkiye'de demokrasinin ve hukuk devletinin karşısındaki en büyük tehdit, milli idare adına hareket etme iddiasıyla siyaseti ve devleti tekeline almaya çalışan Akp  iktidarıdır. İktidarın tekelleşmesi ve denge denetleme yetkilerinin gasp edilmesine yol açmıştır. Akp iktidarı, yasallık görüntüsü altında hukuksuzluğu devleti yönetmek görüntüsü altında keyfiliği, kalkınma görüntüsü altında rant paylaşımını topluma dayatan bir düzen kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, tüm bu hukuksuzluklara, ihalelere ve baskılara karşı bir yandan anayasal  ilkeleri ve kurumları diğer yandan da insan hakları ve özgürlükleri  büyük bir inanç ve cesaretle savunmuştur. Türkiye bireyleri, toplumu ve anayasal kurumları baskı altına alan tek adam ve tek parti iktidarına karşı, özgürlüğü ve demokrasiyi kararlılıkla sahiplenme noktasına gelmiştir.
 
Cumhuriyet Halk Partisi ve  Cumhuriyet Halk Partisine gönül verenler 98 yıldır, bağımsızlık, laik, çağdaş ve hukuk devleti olarak var olması ve güçlenmesi için çalıştı. Bundan sonrada çalışacaktır.
 
Geçmişi inşa eden Cumhuriyet Halk Partililer, geleceği de inşa edecek kararlılıktadır. Çünkü bakanlığa verilen dilekçe ile değil, kurtuluş savaşı siperlerinde kurulan Cumhuriyet Halk Partisinin geçmişi geleceğimizin garantisidir. Cumhuriyet Halk Patisi olarak her be koşulda olursa olsun, bedeli ne olursa olsun adaleti, insan haklarını, demokrasiyi, laikliği, sosyal hukuk devletini savunacağız. Bunun için mücadele etmeye kararlıyız.
 
Bu duygularla Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıl dönümünde başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm partililerimizi şükranla anıyor. Partimize gönül veren tüm vatandaşlarımıza, omuz omuza mücadele verdiğimiz yol arkadaşlarımıza saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.
 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı