Başkan Ecevit Keleş’den 10 Kasım Mesajı

Keleş: “Atatürk’ü Anlamak İnsan Sevgisiyle Dolu Olmak Demektir”   Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününün 83.

  • 09 Kasım 2021
  • Başkan Ecevit Keleş’den 10 Kasım Mesajı için yorumlar kapalı
  • 367 kez görüntülendi.
Başkan Ecevit Keleş’den 10 Kasım Mesajı
Keleş: “Atatürk’ü Anlamak İnsan Sevgisiyle Dolu Olmak Demektir”
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, 10 Kasım Atatürk’ü anma gününün 83. Yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Başkan Keleş mesajında: “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 83. yıldönümünde büyük özlem, şükran ve minnet duygularımızla anıyoruz. 
 
Fikir ve eserleriyle, yaşadığı dönemin ötesinde yüzyıla damgasını vuran, milletiyle birlikte kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarının çok ötelerinde de çarpan mazlum ve masum kalplerde derin izler bırakan bu büyük insanı anmanın hüznünü yaşıyoruz. 
 
Atatürk’ü anmak, diğer bir ifadeyle anlamak; O’nun daima büyük önem verdiği Türk Milletinin birliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak demektir. Atatürk’ü anlamak; barış, huzur ve mutluluğu, yalnız kendi yurdunda değil, tüm insanlığın barış içerisinde yaşamasında arayacak kadar insan sevgisiyle dolu olmak demektir.
 
Atatürk, yaşamını milletine adayarak bağımsızlık ve özgürlük yolunda tüm güçlüklere direnmiş, kazandığı büyük başarılarla dünyaya örnek olmuş, ülkesinin her alanda yücelmesi için yılmadan çaba göstermiş bir liderdir. Bu düşünceden hareketle 10 Kasım tarihini bir matem günü olarak kabul etmek yerine, fikirlerine yönelmek için bir fırsat olarak görmemiz gerektiğine inanıyorum.
 
Bu vesileyle 10 Kasım günleri, dikkatlerimizi bir kez daha O’nun çok değerli düşüncelerine yönelterek dünü, bugünü ve yarınlarımızı tekrar anlamak ve değerlendirmek için bir fırsat olarak görülmelidir. Tüm cihan bilmektedir ki Milletimiz, refah ve güvenliği veya geleceğini tehdit ederek kendisine yönelen tüm saldırı ve sinsi planları kavramaya ve yok etmeye her zaman muktedir olmuştur. Cumhuriyetin kuruluşu öncesinde verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızda bir kez daha görüldüğü üzere, tarih hep böyle tekerrür etmiştir.
 
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşları ve vatan uğrunda canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve şükranla anıyor, bizlere emanet ettikleri mirasa sarsılmaz bir azimle sahip çıkacağımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı