Başkan Michael Eser Aşkar, Yaşanan Olaylardan Dolayı Çok Üzgünüz

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, ” Yaşanan afetler dolayısıyla çok üzgünüz.

  • 13 Ağustos 2021
  • Başkan Michael Eser Aşkar, Yaşanan Olaylardan Dolayı Çok Üzgünüz için yorumlar kapalı
  • 434 kez görüntülendi.
Başkan Michael Eser Aşkar, Yaşanan Olaylardan Dolayı Çok Üzgünüz

DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, ” Yaşanan afetler dolayısıyla çok üzgünüz. Bizler Demokratik Sol Parti Olarak Her zaman halkımızın yanındayız. Çünkü Türkiye’nin tek sol partisiyiz. Orman yangınlarımızda sebep olan birileri varsa bu kişiler acilen tespit edilmeli. Diğer yandan yaşanan sel olayları ise ne yazık ki hükümetimizin koordinasyon eksikliğinden dolayı insanlarımız ciddi sıkıntı yaşıyor. Koordineli çalışılmıyor” dedi.

Türkiye’nin tek sol parti olduklarını söyleyen DSP Muğla İl Başkanı Michael Eser Aşkar, Muğla’da yaşanan yangın olaylarından dolayı oldukça üzgün olduklarını belirtti. Başkan Aşkar, “Bu bizim için çok üzüntülü bir süreç oldu. Tabi bunun sebepleri konusunda birçok söylenenler var ama artık bilemiyoruz, hükümet bu konuda ne yapacak ne edecek? Sorumluların, eğer bir sorumlu varsa, küresel ısınma ile ilgili mi olur, yoksa birileri tarafından rant için mi yakıldı bunu acil bir şekilde hükümetimizin ve güvenlik güçlerimizin araştırarak çözmesi gerekiyor” dedi.

YAPILAN YANLIŞ BİR POLİTİKA VAR

Artık ormanlara eskisi gibi sahip çıkılmadığının altını çizen başkan Aşkar, “Eskiden bu tür yangınların olmasına fırsat olmuyordu. Neden? Ormanda uğraşan köylülerimiz vardı. Keçi çobanlarımız vardı. Bir pikniğe gittiğiminiz zaman bize sorarlardı. Ne yapıyorsunuz ne ediyorsunuz? Eğer bir yerde ateş varsa müdahale ediliyordu. Birde en önemlisi orman muhafaza memurlarımız vardı. Orman ve orman ürünleri, yaban hayatı, mesire yerleri alanların, av hayvanları, akarsu ve göllerdeki balık varlığının muhafazası, orman yangınları, orman zararlılar ile mücadele, zarar görmüş ağaçların tespiti, kesimi faaliyetleri yürütme bilgi becerisine sahip nitelikli kişilerdi.

Son zamanlarda bu şey kalmadı. Bir soru soran, ormana giren insana şunu atma, bu ne oldu diye soran yok. Hem iş gücü kaybı var. Eskiden ormancılar bu işten para kazanıyordu. İnsanlara iş imkânı sunuluyordu. Çobanlık, hayvancılık ne oldu çiftlik sistemi ile beraber, ormandaki hayvanlarımız çiftliklere indi. Ormancılarımız hakları bir şekilde verilmeyerek, bıraktırıldı. Maalesef ki üzgünüz. Yanlış bir politika var ama nasıl çözülür, nasıl biter bunu tabii ki şuan ki hükümetin yapması gerekiyor” şeklinde konuştu.

KOORDİNASYONLA İLGİLİ CİDDİ SORUNLAR VAR

Son zamanlarda artan afet olayları sonrası ülkenin bir kaos içine girdiğini, bu tür durumlar için hükümetin bir eylem planının olmadığını belirten Başkan Aşkar şunları söyledi:
“Şimdi bugün afet evleri diye bir yer açıyorsunuz, dere yatağında Afet evlerini Sinop ta su bastı. Bir sürü kişinin canı yandı. Kastamonu da olsun diğer yerlerde olsun. Dere yataklarında insanlar ev yapacak, hemen gelip elektriği bağlanırsa, buna izin verilirse nasıl su basmasın. Yani baştan oluşan bir çarpık düzen var. Gerek belediyeler gerek fen işleri olsun gerek diğer kanu yapıları ile ilgili izinlerde çok büyük bir denetleme eksikliği olduğunu düşünüyorum. Bunda da yetkililere çok iş düşüyor. Bunların önüne geçilmezse maalesef bu afetler yaşanmaya devam edecektir. O yüzden çok üzgünüz. İnsanların acıları var. Evleri iş yerleri su altında. Canlarımıza mal oluyor. Hem koordinasyonla ilgili sorun var. Facia durumunda. Koordineli bir çalışma yok.”
 

MADEM UÇAKLAR ARIZALIYDI YENİSİ NEDEN ALINMADI?
 

Yaşanan uçak sorununa da değinen başkan Aşkar, “Bir iş gücü, bir insan gücüne ihtiyaç var, bir müdahaleye ihtiyaç var, bu su sel ve evdeki kayıplarda afet bölgelerindeki kayıplarda da gördük. Bu içler acısı bir durum. Bunun hızlı bir şekilde ele alınması gerektiğini düşünüyorum. Biz bu kadar zaman boyunca hep insanlarla iç içe yani zaten sloganımız belli halk özgürlük adalet bizim zaten direk programımızda olan bir şey. Ama bakıyoruz, çok geç kalınıyor. Bunu ormanda müdahale çok geç kalındı. Günlerce beklenildi, bazı işlerde. Uçaklar arızalı dendi. Uçaklar kullanılmadı diye on gün geçti. Hükümet diyor ki bu uçaklar arızalı. Tamam arızalı olabilir kabul. Neden bu arızalar giderilmedi. Ya da yerine arızalı uçaklar yerine yenisi alınmadı” dedi.

HERKES BİRBİRİNİ SUÇLUYOR, KİMSE ÇÖZÜM ÜRETMİYOR
 

Hükümetinde muhalefetinde sadece birbirlerini suçladığını belirten başkan Aşkar bu tür durumlarda el ele vererek çözüm üretilmesi gerektiğini savundu. Aşkar, “Şimdi eğer bir şeyleri örtmek için sürekli muhalefete yüklenilmesi, ya da muhalefetin tutup da hükümete yüklenmesi doğru değil. Burada el ele verilerek ne yapabilir diyerek bi araya gelinmesi gerekiyor. Bir taraf bir tarafa bağırıp çağırıyor. Diğeri diğerine. Sonuçta burada yapılan yanlış bir şey var. Bu yanlışların ortaya çıkarılıp düzeltilmesi gerekiyor” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı