Başkent EDAŞ E80-D100 Karayolu'ndaki aydınlatma çalışmalarını tamamladı

Başkent EDAŞ, Avrupa ve Türkiye’nin doğu-batı ticaret güzergâhlarından olan, yoğun ulusal ve uluslararası karayolu taşımacılığı faaliyeti yürütülen E80-D100 Karayolu’nun Çerkeş mevkiindeki aydınlatma çalışmalarını tamamladı Başkent Elektrik Dağıtım A.

  • 21 Aralık 2022
  • Başkent EDAŞ E80-D100 Karayolu'ndaki aydınlatma çalışmalarını tamamladı için yorumlar kapalı
  • 191 kez görüntülendi.
Başkent EDAŞ E80-D100 Karayolu'ndaki aydınlatma çalışmalarını tamamladı

Başkent EDAŞ, Avrupa ve Türkiye’nin doğu-batı ticaret güzergâhlarından olan, yoğun ulusal ve uluslararası karayolu taşımacılığı faaliyeti yürütülen E80-D100 Karayolu’nun Çerkeş mevkiindeki aydınlatma çalışmalarını tamamladı

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. (Başkent EDAŞ) Avrupa’nın en uzun karayolu rotalarından E80 yolunun Türkiye sınırları içinde kalan kısmı olan D100 karayolunun Çerkeş mevkiindeki orta refüj aydınlatma çalışmalarını tamamladı. 

Başkent EDAŞ’ın 2022 yılı bakım çalışmaları kapsamında, Avrupa’da Portekiz’den başlayıp Türkiye ile toplam 10 ülkeden geçen E80 yolunun, Türkiye’deki en yoğun bölgelerinden biri olan Çerkeş mevkiindeki aydınlatmaları elden geçirdi.

Gerçekleştirdiği çalışmalarla bölgenin aydınlatma ihtiyaçlarını karşılayan Başkent EDAŞ, Kasım ayı içerisinde başladığı projeyi, yoğun yük ve yolcu taşımacılığı yapılan yolda kesintiye neden olmadan aynı gün içerisinde tamamlamayı başardı.

Toplam 290 aydınlatma direği elden geçirilerek seyir güvenliği sağlandı

Türkiye’de yalnızca doğu-batı yönünde 15 ili birbirine bağlayan E80-D100 karayolunun Çerkeş mevkii, kış aylarında çevresel faktörlerin oluşturduğu zorlu hava şartlarında düşen görüş mesafesinin arttırılması ve seyir güvenliğinin sağlanması amacıyla Başkent EDAŞ, hizmet verdiği illerden Çankırı’daki ilgili bölgeyi bakım faaliyetleri kapsamına aldı. 

Karayolu aydınlatma çalışmaları kapsamında, değişim ihtiyacı oluşan armatürleri yenileyen, mevcut armatürlerin de bakımını yapan Başkent EDAŞ, toplamda 290 aydınlatma direğine müdahale ederek, tamamını yanar hale getirdi.

Türkiye’de Ayedaş ve Toroslar EDAŞ ile birlikte Enerjisa Enerji’nin 3 elektrik dağıtım şirketinden biri olan Başkent EDAŞ, Çankırı’ya ek olarak Ankara, Bartın, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illerinde hizmet veriyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı