BBC İklim Değişikliğine Dair 7 Ayrı Belgeselle Geliyor

Dünya çapında ses getiren işlere imza atan, iklim krizin ve çevre meselelerine dair imza niteliğindeki işleriyle eleştirmenlerce beğeni toplayan BBC Stüdyoları Doğa Tarihi Departmanı tarafından hazırlanmış seçkin yedi belgesel Kasım ayında BBC Earth’te ekranlara geliyor.

  • 14 Ekim 2021
  • BBC İklim Değişikliğine Dair 7 Ayrı Belgeselle Geliyor için yorumlar kapalı
  • 432 kez görüntülendi.
BBC İklim Değişikliğine Dair 7 Ayrı Belgeselle Geliyor

Dünya çapında ses getiren işlere imza atan, iklim krizin ve çevre meselelerine dair imza niteliğindeki işleriyle eleştirmenlerce beğeni toplayan BBC Stüdyoları Doğa Tarihi Departmanı tarafından hazırlanmış seçkin yedi belgesel Kasım ayında BBC Earth’te ekranlara geliyor.

 

Seven Worlds One Planet ve Blue Planet II gibi dünya çapında ses getiren yapımlara da ev sahipliği kanalın izleyicileri, iklim krizine dair pek çok bilinmeyenin açığa çıktığı çarpıcı bir yolculuğa çıkacak. BBC Earth, Türkiye’de Digiturk, D-Smart ve Tivibu platformlarından izlenebiliyor.

 

Kasım ayı boyunca BBC Earth, iklim değişikliği, koruma ve kaçak avcılığın çevremiz üzerindeki etkilerine odaklanan birkaç belgeseli gösterime sokuyor. Başlıklar arasında ünlü belgeselci Sir David Attenborough'un Dünya'daki hayata yeni bir bakış attığı Perfect Planet ve Perfect Planet – Making Of yer alıyor. Extinction: The Facts'de Sir David, nesli tükenmekte olan türlere ve birçok canlının yüzleştiği hızla büyüyen yok olma krizine odaklanıyor. Bu özel sezonun başka bir yerinde, izleyicilere doğaya ve doğa üzerindeki etkimize yeni bir bakış açısı kazandıran Age of Nature'ı görüyoruz. Frozen Planet: On Thin Ice, iklim değişikliğinin kutup bölgelerindeki hayvanları ve insanları nasıl etkilediğine dair benzersiz bir keşif sunuyor. Göz açıcı belgesel The Last Igloo, iklim değişikliği tarafından tehdit edilen eskimo yaşam biçiminin en bilinmedik yanlarını ortaya koyuyor. Bu macera, bir eskimonun avlanırken, balık tutarken ve barınak inşa ederken yaşadığı zorlukları da takip ediyor. Climate Change: The Facts, bir iklim felaketinden sadece iki derece uzakta olduğumuza dair kesin bir hatırlatma görevi görüyor. 

 

Gezegenimizin nasıl işlediğini açıklamayı amaçlayan bu birinci sınıf doğa tarihi belgeselleri, aynı zamanda bizleri bekleyen büyük bir felaketin uyarıcısı niteliğindeler. Bu yedi eşsiz yapımı izlerken, insanlığın varolan ekosistem üzerindeki dramatik etkisine bir bakış atacak, gezegenimizin mükemmel dengesini yeniden sağlamak için neler yapabileceğini de tekrar hatırlayacağız. Kapımızda bekleyen iklim krizine dair tüm gerçekleri aktarmak amacıyla yedi belgesel seçkisini bir araya getiren “Eco Season” serisi, 1 Kasım Pazartesi günü saat 20:00 itibariyle BBC Earth’te ekranlara geliyor. 

 

Dünyanın En Güzel Tren Yolculukları 3. Sezonuyla geliyor!

 

Cornwall'ın ucunda doğal bir yolculuğa başlayan bu manzara dolu programın üçüncü sezonu, izleyicileri nefes kesici çeşitli tren yolculuklarına çıkarıyor. Her bölümde farklı bir ülkeyi ele alan seyahatler arasında Glasgow'dan Skye Adası'na bir İskoç tren yolculuğu, doğal güzellikleri ile kendine hayran bıraktıran Sicilya'dan, Akdeniz'in en muhteşem kıyı şeridine doğru olağanüstü bir macera ekranlara geliyor. Her rotada, dünyanın dört bir yanındaki özel demiryolu hatları boyunca yaşayan ve çalışan insanlarla tanışacak ve yol boyunca eşsiz doğa harikalarını keşfedeceğiz. Dünyanın dört bir yanındaki eşsiz manzaralarla bizleri buluşturan serinin üçüncü sezonu 17 Kasım Çarşamba günü saat 23:00’da ekranlara geliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı