BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ tüm binalarını ‘yenilenebilir enerji’ ile aydınlatıyor

Elektrik dağıtım sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, sürdürülebilir bir gelecek için tüm binalarındaki elektrik tüketimleri için YEK-G Belgesi aldı.

  • 29 Eylül 2021
  • BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ tüm binalarını ‘yenilenebilir enerji’ ile aydınlatıyor için yorumlar kapalı
  • 405 kez görüntülendi.
BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ tüm binalarını ‘yenilenebilir enerji’ ile aydınlatıyor

Elektrik dağıtım sektörünün öncü şirketleri arasında yer alan BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ, sürdürülebilir bir gelecek için tüm binalarındaki elektrik tüketimleri için YEK-G Belgesi aldı. Üç şirket Ocak-Temmuz 2021 dönemindeki toplam 5 bin 796 megavatsaatlik elektrik tüketimini ‘yenilenebilir enerji’ kaynaklarından sağladı.

 

Sürdürülebilir bir dünya için küresel ısınma tehdidine karşı yenilenebilir enerji kaynakları öne çıkarken elektrik dağıtım sektörünün öncü üç şirketinden bu yönde önemli bir adım geldi. İstanbul Avrupa Yakası’nda elektrik dağıtım hizmeti veren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), Antalya, Burdur ve Isparta’da görev yapan Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş (AEDAŞ) ile Sivas, Tokat ve Yozgat’ta elektrik dağıtımını üstlenen Çamlıbel Elektrik Dağıtım A.Ş.( ÇEDAŞ),  genel müdürlük binaları da dâhil tüm işletmelerinde, tükettikleri elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından olduğunu kanıtlayan YEK-G Belgesi aldı.

 

Enerji Piyasaları İşletme A.Ş’nin (EPİAŞ) büyük ölçekli kuruluşlardan bireysel tüketicilere kadar isteyen herkesin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen enerjiyi tercih edebileceği ve bunu kanıtlayabileceği Yenilenebilir Enerji Kaynak Garanti (YEK-G) sistemini ve YEK-G piyasasını 1 Haziran 2021 itibarıyla devreye alması üzerine BEDAŞ, AEDAŞ ve ÇEDAŞ harekete geçti. Üç dağıtım şirketi Ocak-Temmuz 2021 dönem aralığında gerçekleştirdikleri tüketimleri 24 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla YEK-G ile belgelendirdi. 3 şirket, genel müdürlük binaları da dâhil 200’ün üzerinde hizmet noktasında tükettiği elektriği yeşil enerjiden karşıladı.

 

5 BİN 796 MEGAVATSAATLİK (MWh) TÜKETİM YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARINDAN

YEK-G belgelendirme süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan CK Enerji Regülasyon Direktörü Fidan Öztürk, iklim krizinin tüm dünyanın ana sorunu haline geldiğini anımsatarak, “Küresel ısınmaya karşı hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Sürdürülebilir bir gelecek için yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi giderek artmakta. Çevre dostu bir anlayış ile faaliyet gösteren elektrik dağıtım sektöründe öncü 3 şirketimiz, YEK-G belgesi alarak tükettikleri elektriği yenilenebilir kaynaklardan sağladıklarını kanıtlamış oldu. Üç şirketimiz Ocak-Temmuz 2021 tarihlerindeki toplam 5 bin 796 megavatsaatlik tüketimini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağladı. Bundan sonraki tüketimleri için de yenilenebilir enerji kaynakları kullanmayı hedeflemektedir” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı