Bisiklet Şehri Aksaray

Aksaray Belediyesi, şehirde motorlu ulaşımı azaltma, bisiklet kullanımını artırma yolundaki adımlarına bir yenisini daha ekledi.

  • 25 Ağustos 2021
  • Bisiklet Şehri Aksaray için yorumlar kapalı
  • 589 kez görüntülendi.
Bisiklet Şehri Aksaray

Aksaray Belediyesi, şehirde motorlu ulaşımı azaltma, bisiklet kullanımını artırma yolundaki adımlarına bir yenisini daha ekledi. Bu amaçla pek çok altyapı, uygulama ve teşvik projesinin hayata geçirildiği Aksaray’da; kentin dört bir yanını saran bisiklet yollarına ve şehrin yoğun olarak kullanılan noktalarına bisiklet tamir istasyonları yerleştirildi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile şehir genelinde bisiklet kullanımını yaygınlaştıracak birçok çalışma yapıldı. Bisiklet kullanımının sağlığa olan faydası konusunda farkındalık oluşturulmak amacı ile bisiklet festivali düzenlenmişti.

Aksaray Belediyesi, festivaller ve etkinliklerle yaptığı farkındalık çalışmalarının yanı sıra akıllı bisiklet istasyonları ve yolları projesini hayata geçirdi. Şehrin birçok noktasına bisiklet yolları ve istasyonlarının kurulduğu proje kapsamında yeni yollar yapılırken mevcutta bulunan yollar ise projeye dahil edilerek revize edildi.

Yenilikçi ve doğa dostu projeleri ile modern kent kimliğine uygun çalışmalar yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin 10 noktasına bisiklet tamir istasyonları kurdu. Bisiklet kullanıcılarının ücretsiz olarak kullanabilecekleri bisiklet tamir istasyonları Cumhuriyet Mahallesine, Kılıçarslan Parkı Girişine Fatih Mahallesi Pazar Pazarı karşısına, Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne, Ebulfeyz Elçibey Caddesine, Atatürk Bulvarı üzerine, 30 metrelik yola, Aksaray Bilim Merkezi Önüne, 15 Temmuz Milli İrade Meydanına ve Aksaray Üniversitesi içerisine yerleştirildi.

Bisiklet kullanıcılarının karşılaştıkları olumsuz durumlarda arızalarını kolaylıkla giderebilecekleri bisiklet tamir istasyonlarında bulunan Paslanmaz çelik halatlara bağlı alet takımında bulunan gereçleri kullanarak bisikletlerinin Gidon, Fren, Sele, Sepet ve Vites ayarı olmak üzere her türlü hassas ayarını yapabilecekler.  Ayrıca basınç göstergeli çift başlı hava pompasıyla bisikletlerin lastiklerin kolaylıkla şişirebilecekler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı