Bitcoin Nasıl Alınır? 

  • 10 Ocak 2023
  • Bitcoin Nasıl Alınır?  için yorumlar kapalı
  • 202 kez görüntülendi.
Bitcoin Nasıl Alınır? 

Bitcoin Nasıl Alınır? 

Bitcoin ülkemizde ve dünyada sanal para olarak kullanılan ve pek çok kişinin yatırım aracı olarak tercih ettiği bir birimdir. Sanal para olarak belirli bitcoinler alındıktan sonra yükselme ya da düşme gibi ihtimalleri bulunur. Özellikle piyasa durumuna göre değişkenlik gösteren bitcoinler ile alakalı yatırım yapmak isteyen kişiler analizlerin yorumlarına sıklıkla takip edebilir.

Bu analizler ve ileriye dönük bitcoin ile alakalı yorumlar doğrultusunda kişi ne zaman yatırıp yapmak isteyip istemediğine karar verebilir. Coin içerisinde de sanal para türleri fazla olduğu için yine her kişi kendi ihtiyacı doğrultusunda bir yatırım aracı tercih edebilir.

Bitcoin nasıl alınır? sorusu ise pek çok kişinin merak ettiği bir konudur. Çeşitli kripto para borsaları aracılığı ile bitcoin almak oldukça kolaydır. Kripto para borsasına kayıt ya da üye olduktan sonra bitcoin satın alma seçeneği ile kolaylıkla alım yapılabilir.

Bitcoin Alımı Neden Tercih Edilir?

Bitcoin alımı özellikle sanal para üzerinden yatırım yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir durumdur. Tüm bitcoinlerde kimi zaman hızlı bir yükselişle beraber yatırılan para fazla bir şekilde karşılıkla alınabilir. Fakat düşüş yaşama gibi ihtimaller de bulunduğu için özellikle kişi bitcoini yatırdıktan sonra hemen para çekme gibi durumu yerine biraz daha beklemeyi tercih edebilir. Böyle durumlarda ise bitcoin nasıl alınır? konusunda öncesinde detaylı bir araştırma yapmak ve piyasa durumuna bağlı olarak buna göre karar verip bir alım yapmak doğru olur. Kripto para borsalarından herhangi birine üye ya da kayıt olduktan sonra kolay bir şekilde bitcoin alım seçeneğinden faydalanmak mümkündür.

Güvenilir bağlantı için 2FA için ya SMS desteği ya da Google’ın uygulaması Authenticator’ı kullanabilirsiniz. Google’ın bu uygulaması her girişinizde size özel ikinci bir şifre oluşturduğu için hesabınız daha korunaklı hale geliyor.

Google’ın Authenticator uygulaması hem App Store’da hem de Google Play’de ücretsiz olarak yer alıyor.

Bitcoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

Para oluşturma ve kazma işlemine madencilik (mining) denilmektedir. Madencilik, hesaplama yetkisini, gücünü ve ekran kartını kullanarak matematiksel işlemleri gerçekleştirme işleminin genel adıdır.

Bu işlemleri yapmak için, sunulan bitcoin yazılımını indirerek donanımları (genellikle ekran kartları, işlemci) üzerinde yoğun işlemci gücü gerektiren işlemleri gerçekleştiren bitcoin ağındaki düğümlere “madenci” denilmektedir.

Bitcoin mining’i kendi kuracağınız sistem ile yapabilirsiniz. Ancak son dönemde oldukça popülerleşen bir başka Bitcoin madenciği yöntemi ise hali hazırda büyük yatırımlar yapan platformlardan hisse alarak yatırım yaparak kardan pay almak.