Bize Her Yol Dijital Dediler, Unichallenge Tech’te Buluştular
IAB ve Amazon Ads; UniChallenge Tech ile Mühendis Adaylarıyla Dijital Pazarlama İletişimi Sektörünü Buluşturdu Temel misyonu tüm dünyada olduğu gibi medya ve pazarlama endüstrilerinin dijital ekonomide gelişmelerini sağlamak ve dijital reklamcılık için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek olan İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından, 8 yıldır yürütülen Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı UniChallenge, Tech versiyonuyla dördüncü kez Mühendislik öğrencileri için düzenlendi.
IAB ve Amazon Ads; UniChallenge Tech ile Mühendis Adaylarıyla Dijital Pazarlama İletişimi Sektörünü Buluşturdu
Temel misyonu tüm dünyada olduğu gibi medya ve pazarlama endüstrilerinin dijital ekonomide gelişmelerini sağlamak ve dijital reklamcılık için sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek olan İnteraktif Reklamcılık Derneği (IAB) tarafından, 8 yıldır yürütülen Dijital Öğrenci İşleri Eğitim Kampı UniChallenge, Tech versiyonuyla dördüncü kez Mühendislik öğrencileri için düzenlendi. Temel hedefi mühendis adaylarına, teknoloji odaklı Dijital Pazarlama İletişimi dünyasını tanıtmak ve gençlerin kariyer planlarını farklı bir bakış açısıyla değerlendirmelerini sağlamak olan program; bu yıl Amazon Ads’in ana sponsorluğunda 12-23 Eylül arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde fiziksel olarak gerçekleşti.
Amazon Ads’in desteğiyle gerçekleşen program kapsamında öğrenciler dijital odaklı eğitimler alma imkânı buldu. Unilever’in Kariyer Sponsoru; Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri’nin Hediye Sponsoru, Hopi’nin de Ödül Sponsoru olarak yer aldığı programın Tedarik Sponsorları; Coca-Cola, Jacobs ve Little Caesars Pizza oldu.
2 hafta süren eğitimde üniversitelerin 3. ve 4. sınıflarında okuyan ve yeni mezun olmuş öğrencilerin katıldığı programda; 25 katılımcı, dijital dünyadaki kariyer fırsatlarını keşfettiler. Katılımcılar UniChallenge Tech süresince, Blockchain’den Reklam Hedefleme Teknolojileri’ne, Performans Pazarlaması’ndan Eticaret’e, Veri Analizi’nden Yapay Zeka’ya, Nesnelerin İnterneti’nden Metaverse’a kadar birçok teknik konuyu Dijital Pazarlama perspektifinden dinleme şansı buldular. Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden de katılımcıların bulunduğu programda UniChallengerlar Dijital ekosistemi daha yakından tanırken başarılı hikayelerini de sektörün deneyimli isimlerinden dinlediler.
Toplam 9 şehir, 20 üniversite ve 16 farklı bölümden 25 katılımcının bir araya geldiği eğitimde katılımcılar dünyada yaşanan gelişmelerin sektöre olan etkilerini de yakından öğrenme fırsatı yakaladılar.
Eğitimlere ek olarak katılımcılar gruplar halinde projelerini geliştirerek Jüri’ye sundular. Yapılan sunumlar arasından ilk 3’e girerek IAB üyesi firmalarda 1 aylık staj hakkı elde eden ekipler şöyle oldu:
Birinci Ekip – Grup3
Aymine Umur – Bahçeşehir Üniversitesi
Kaan Aksu – Kadir Has Üniversitesi
Tan Ufuk Çelik – Sabancı Üniversitesi
Yaren Sarp – Sakarya Üniversitesi
Yiğit Umut Çakırtaş – Kocaeli Üniversitesi
İkinci Ekip – Grup5
Aytunç Tunçay – Bahçeşehir Üniversitesi
Emre Sarıer – Marmara Üniversitesi
Ferhat Zengin – Yeditepe Üniversitesi
Merve Yazıcı – Trakya Üniversitesi
Polen Zengin – İstanbul Aydın Üniversitesi
Üçüncü Ekip – Grup4
Abdullah Işık – Kadir Has Üniversitesi
Caner Yurdakul – Bandırma 17 Eylül Üniversitesi
Hacer Miray Dağlı – Akdeniz Üniversitesi
Hüsna Uygur – Marmara Üniversitesi
Mehmet Çalışkan – Bursa Teknik Üniversitesi
Katılımcılardan bazıları program ile görüşlerini şu sözlerle paylaştı:
Kaan Aksu / Kadir Has Üniversitesi: “UniChallenge benim için hayatımın dönüm noktası oldu. Üniversite hayatında edinmediğim deneyimleri ve bilgileri edinmemi sağladı. UniChallenge'da bu zamana kadar yapmak istediğim her şeyi yaptım ve bu zamana kadar olmak istediğim yeri fark ettim. UniChallenge'ın yapısı beni proje konusunda aşırı motive etti ve projeme de genel olarak her şeyimi vermeye çalıştım. Kısacası, belki de bu zamana kadar asla karar veremediğim geleceğim için bir adım atmama vesile oldu UniChallange. İyi ki buradaydım ve bu organizasyonun parçası oldum. İyi ki oradaki güzel insanları tanıdım ve çok güzel arkadaşlık temelleri kurdum. Her şey için çok teşekkür ederim.”
Mehmet Çalışkan / Bursa Teknik Üniversitesi: “Sadece 2 hafta içerisinde a’dan z’ye dijital medyanın her alanını işin uzmanlarından dinlediğinizi ve öğrendiğinizi bir düşünün. UniChallange Tech tam olarak sektörün kalbinde bir yerlerde…”
Senanur Cesur / Bandırma 17 Eylül Üniversitesi: “UniChallenge, bizleri sadece sektördeki insanlarla tanıştırmıyor bunun yanında ince eleyip sık dokunan güzel insanlarla da tanıştırıyor. Hayatım boyunca unutamayacağım anılarımının yanında, iş hayatımında da etkisini göreceğim bir program olucağından şüphem yok.”
Yezdan Ece Gürkan / İzmir Ekonomi Üniversitesi: “Dünya uçsuz bucaksız bir deniz ve UniChallenge, sizi yolculuğunuzu yapmak istediğiniz o muhteşem gemiye götüren tatlı bir kayık.”
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı