BOSBİ hızla tamamlanıyor

Bergama Ticaret Odası başkanı Fikret Ürper Bakırçay Organize Sanayi Bölgesi'nin hızla tamamlanacağını açıkladı.

  • 19 Eylül 2021
  • BOSBİ hızla tamamlanıyor için yorumlar kapalı
  • 431 kez görüntülendi.
BOSBİ hızla tamamlanıyor
Bergama Ticaret Odası başkanı Fikret Ürper Bakırçay Organize Sanayi Bölgesi'nin hızla tamamlanacağını açıkladı.
 
BERTO MECLİSİ VE ODA BAŞKANLARI BOSBİ'Yİ ZİYARET ETTİ
 
Bergama Ticaret Odası Meclisi, Eylül ayı olağan Meclis Toplantısı sonrası Esnaf ve Sanatkarlar odalarının Başkanları ile Bergama Organize Sanayi Bölgesi'ne (BOSBİ) ziyaret gerçekleştirdi.
 
BOSBİ Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Telek ve aynı zamanda BOSBİ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Fikret Ürper'in anlatımlarıyla ilerleyen gezide, BOSBİ'de faaliyete başlamış firmalar ziyaret edildi. Hızla ilerleyen alt ve üst yapı çalışmalarının da yerinde incelendiği ziyarette, yakın gelecekte faaliyete başlayıp bölgeye istihdam sağlayacak işletmeler görüldü.
 
BOSBİ'nin doluluk oranının 84'e ulaştığını söyleyen Başkan Ürper, "Gördüğünüz gibi parsellerin yüzde 25'inde tesisler artık tamamen bitmiş durumda, yüzde 18'inde ise inşaatlar devam ediyor. Her fırsatta dile getirdiğimiz gibi; BOSBİ ve diğer OSB'ler yakın gelecekte binlerce kişi için iş kapısı olacak. İş gücü ihtiyacını dışarıdan karşılamak yerine, öncelikli olarak bölge insanımıza bu OSB'lerde iş alanı sağlamalıyız. Bu yüzden de, kendi donanımlı iş gücümüzü karşılayabilmek amacıyla BOSBİ'de Meslek Lisesi'nin kurulması için bağışladığımız 15 Bin m2 alanı 20 bin m2 olarak büyüttük. Bu lisede eğitim gören gençlerimiz, hiç vakit kaybetmeden hemen yanıbaşlarındaki büyük işletmelerde, iyi şartlarda çalışmaya başlasın istiyoruz. Yeşil OSB planlamasında ilerleyen bölgemizi kirletmeyecek olan firmaların yer aldığı BOSBİ, bölgemiz kalkınma planında önemli bir yere sahip olacaktır. Kalkınma ve büyüme sürecinin önümüzde kısa da olsa henüz zaman varken düzenli ve planlı yapılması için hepimize görevler düşmektedir" dedi.
OSB alanı içinde faaliyete başlayan ve yakında faaliyete başlamak üzere çalışmalarını sürdüren firmalara merak edilen soruların sorulması ve görüş alışverişinde bulunulmasından sonra ziyaret sona erdi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı