Bosch Rexroth Ulm’da Müşteri ve İnovasyon Merkezi açtı: Sektörde, iş birliğine dayalı gelişim teşvik ediliyor

Yaklaşık 20.

  • 21 Eylül 2021
  • Bosch Rexroth Ulm’da Müşteri ve İnovasyon Merkezi açtı: Sektörde, iş birliğine dayalı gelişim teşvik ediliyor için yorumlar kapalı
  • 553 kez görüntülendi.
Bosch Rexroth Ulm’da Müşteri ve İnovasyon Merkezi açtı: Sektörde, iş birliğine dayalı gelişim teşvik ediliyor

Yaklaşık 20.000 metrekarelik bir alanda yeniliklerin merkezi ve vitrini 

  • Gerçek uygulamalar içeren Model Fabrika, Geleceğin Fabrikasını sergiliyor.
  • Fabrikada mobil makineler ve etkinlikler için geniş test alanı bulunuyor.
  • Müşteriler ve ortaklarla yapılan iş birlikleri ve şirket içi ortaklıklar, inovasyonu artırıyor.
  • Karbon nötr bina, sürdürülebilir ve bölgesel yapı malzemelerinden inşa edildi. 

Bosch Rexroth Müşteri ve İnovasyon Merkezini, Science Park Ulm’da açtı ve 2019 yılında duyurulan ek bina da tamamlandı. Yeni merkezle birlikte, sürücü ve kontrol teknolojisi uzmanı, teknolojiler arası geliştirme faaliyetlerini yoğunlaştırdı ve artık müşteriler ile çalışanlar için çekici bir ortam sunuyor. Merkez, fabrika otomasyonu ve mobil makinelerin elektrifikasyonuna odaklanacak. Bosch Rexroth, inovasyonlarını müşteri ve kullanıcılarla, yakın iş birliği içinde geliştiriyor. Model Fabrikada ve geniş dış mekan test alanında inovasyonlar deneyimlenebilir, test edilebilir ve daha da geliştirilebilir. 

Robert Bosch GmbH’nin Sanayi Teknolojilerinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bosch Rexroth AG İcra Kurulu Başkanı Rolf Najork, “Ulm'da, müşterileri ve inovasyonları bir araya getiriyoruz. İnovasyonlar ancak, ekonomik nitelik taşıyan ve kaynakların sürdürülebilir kullanımı gibi müşterilerin yaşadıkları zorlukları çözmeleri halinde başarılı olur.” dedi. Özellikle esnek endüstriyel üretime izin veren ve mobil makinelerden kaynaklanan emisyonları azaltan yazılım tabanlı ürünler tesiste geliştiriliyor. Geliştirme ekipleri ilk önce yeni ürünleri ve çözümleri sanal olarak test ediyor ve ardından minimum uygulanabilir ürün (MVP), yani ana fonksiyonu yerine getiren ama tam olarak geliştirilmiş detaylı fonksiyonları olmayan temel bir ürün üretiyor. Bosch Rexroth, MVP'yi kullanarak ürün fikrinin gerçek uygulamalarını müşterilerle görüşebiliyor. Müşterilerden gelen geri bildirimler doğrultusunda, ürün (MVP) daha da geliştirilmekte ve bir prototip oluşturulmaktadır. Bu sayede, geliştirme süreci boyunca müşterilerin yaşadığı deneyimler dikkate alınıyor. Najork, “Müşterilerimizle sürekli olarak görüşerek, onların inovasyon ihtiyaçlarını güvenilir ve hızlı bir şekilde tanımlıyoruz. Amacımız, başarılı ürün lansmanlarını en az iki katına çıkarmak ve ürünleri pazara daha hızlı sunmaktır.” dedi. 

Odak noktası: dijitalleşme ve elektrifikasyon 

Model Fabrika, Müşteri ve İnovasyon Merkezinin ayrılmaz bir parçası. Yaklaşık 500 metrekarelik bir alanı kaplayan tesis, Bosch Rexroth'un modüler ve yüksek derecede dijitalleştirilmiş üretiminin potansiyelini gösterebilmesini sağlıyor. İntralojistik için otonom taşıma sistemleri, devreye alma için kendi kendine öğrenen robotlar ve sensör destekli, sanal koruma işlevli mobil destek sistemleri, burada bir akıllı zeminde kullanılıyor. Tüm bileşenlerin dijitalleşmesi, makine üreticileri ve fabrika operatörleri için yeni fırsatlar yaratıyor: Geleceğin Fabrikasında makineleri daha verimli kullanmanın yolu, çok çeşitli yazılım fonksiyonları ve değerlendirilebilir verilerden geçiyor. Bu nedenle, donanımdan yazılıma giderek daha fazla işlev değişmekte ve dijital ikizler tarafından tamamlanmaktadır. Model Fabrikada Bosch Rexroth, makinelerin, sistemlerin ve hatta manuel iş istasyonlarının bile simülasyonların yardımıyla nasıl optimize edilebileceğini ve dönüştürülebileceğini gösteriyor. Çığır açan fikirler, gerçekçi koşullar altında test ediliyor. Bu da Model Fabrikayı Bosch için önemli bir Sanayi 4.0 merkezi haline getiriyor. Bosch Grubu’nun endüstri alanında hizmet verdiği diğer alanlar olan Bosch Bina Teknolojileri, Bosch.IO, Bosch Ağa Bağlı Endüstriler ve Bosch Mühendislik ve Üretim Hizmetleri de yazılım ve donanım çözümleri ile hizmetlerini entegre edebiliyor ve müşterilerden gelen geri bildirimleri daha fazla gelişim için kullanabiliyor.

Bosch Rexroth, fabrika otomasyonunun yanı sıra Ulm’da tekerlekli yükleyiciler ve ekskavatörler gibi mobil makinelerin elektrifikasyonu konusuna da odaklanacak. Bunlar örneğin tarım ve ormancılıkta, şantiyelerde veya limanlarda malların taşınması sırasında kullanılır. Tamamen elektrikli oldukları için, makineler lokal olarak emisyonsuzdur. Bu sayede Bosch Rexroth, şehirlerin doğasının korunmasına ve yaşam kalitesinin artırılmasına yardımcı oluyor. Müşteri gereksinimlerine göre yeni geliştirilen elektrik motorlarını ve invertörleri daha da geliştirmek için, Ulm'daki mobil makinelerde elektrikli tahrik sistemleri için yüksek performanslı bir test standı yer alıyor. Bu sistem, 830 kW’a kadar maksimum güç sunuyor.

Test etme ve eğitim için dış mekan ve eğitim odaları

8.500 metrekareden fazla bina alanına sahip olan Müşteri ve İnovasyon Merkezinde, bir Teknoloji Parkı da yer alıyor. Bu Teknoloji Parkı, atölyeler ve elektrikli mobil makineler için test alanı ile birlikte yaklaşık 10.000 metrekarelik alanı kaplayan bir dış mekana sahip. Dış mekanda yapılan müşteri etkinlikleri de burada gerçekleştirilecek.

Dijitalleşme, bağlanabilirlik ve nesnelerin interneti (IoT) uzun vadede fabrikalardaki çalışmaları şekillendirecek. Uzmanların bilgi birikimi, diğerlerine ayak uydurabilmelidir. Özverili Akademisi ile Bosch Rexroth, çalışanlarını ve müşterilerini eğitip Sanayi 4.0’a hazır hale getiriyor. Bunun için inovasyon merkezinde eğitim odaları ve sistemleri kuruldu. Burada uzmanlar, makinelerin ve iş istasyonlarının nasıl birbirine bağlanacağını ve örneğin fabrikalarda enerji verimliliğini optimize etmek için verilerin nasıl katma değer yaratabileceğini öğreniyor.

Modern iş birliği yolları 

Müşteri ve İnovasyon Merkezinde 18 ülkeden yaklaşık 200 çalışan görev yapıyor. Bunların yüzde 25’i kadın geliştiriciler. 2022 yılına kadar Ulm'daki çalışan sayısının 250'ye çıkması bekleniyor. Sahadaki neredeyse tüm konumlar elektrifikasyon, dijitalleşme ve yazılıma bağlıdır. Müşteri ve İnovasyon Merkezi, birlikte çalışmak üzere tasarlanmıştır. Mobil hidrolik, elektrikli sürücü teknolojisi gibi farklı iş kollarından uzmanlar, farklı uzmanlık alanlarından oluşan ekiplerde müşterilerle birlikte çalışıyor. Ayrıca Bosch Grubu ve genel Ulm bölgesindeki start-up'larla çalışmaya devam etme planları da var. Amaç, müşterilere daha kısa sürede daha fazla yenilik sunmaktır. 

Bilim şehri Ulm’da tesisin sağladığı faydalar 

Bosch Rexroth’un satıştan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Marc Wucherer, “Müşteri ve İnovasyon Merkezimiz için yer ararken Ulm'u özellikle seçtik. Müşteriler, iş ortakları ve çalışanlar için mükemmel bağlantılar sunarken, bir bilim şehri olması da sektör ve üniversiteler, diğer yüksek öğretim kurumları ve start-up'lar arasında yakın ortaklıklara olanak tanıyor. Bu nedenle Ulm'daki tesisimiz, fabrika otomasyonu alanındaki faaliyetlerimizi daha da hızlandıracaktır. İnşaat aşamasında bile, Ulm Şehri ve Projektentwicklungsgesellschaft Ulm ile yakın ortaklık, iyi bir iş çıkardı. Science Park'ta diğer yenilikçi firmalarla bir aradayız. Bunun sonucunda şirket olarak bize, müşterilerimize ve bölgeye bir bütün olarak fayda sağlayan inovasyon kümeleri ortaya çıkıyor.” dedi. 

Ulm Belediye Başkanı Gunter Czich, “Bosch Rexroth’un Müşteri ve İnovasyon Merkezi, Science Park’ta öne çıkan adreslerden biri. Bosch Rexroth, Ulm’da inovasyonları ile fabrika otomasyonunun, mobil uygulamaların ve endüstriyel hidroliğin geleceğini şekillendirmeye yardımcı olabilir. Ulm aynı zamanda şehirdeki köklü bilim camiası ve global müşteri kitlesiyle ağ oluşturmak için de ideal bir yerdir.” dedi.

Projektentwicklungsgesellschaft Ulm (PEG), şirket adına ilk Bosch Rexroth binasını yeniledikten sonra, yeni açılan ikinci binanın geliştiricisi oldu. PEG Genel Müdürü Christian Bried, “Proje konusunda Bosch Rexroth ile omuz omuza çalıştık. Koronavirüs pandemisine ve malzeme eksikliklerine rağmen, Bosch Rexroth’un binanın çok yönlülüğü ve sürdürülebilirliği konularındaki yüksek taleplerini karşılayabildik. Dahası bunu, zamanında ve bütçe dahilinde yaptık.” dedi. 

Sürdürülebilir şekilde inşa edilmiş ve operasyon sırasında iklim nötr  

Bosch Rexroth en başından beri sürdürülebilirliğin yanı sıra bölgesel tedarikçilere ve yapı malzemelerine de büyük önem verdi. Bina cephesinde kullanılan ahşap, Kara Orman'dan geliyor. Çatıdaki fotovoltaik sistem, şantiyeye yenilenebilir enerji sağlıyor ve yeni bina karbon nötr. Bölgesel ısıtma ve soğutma kombinasyonu sayesinde binanın yüzde 70'i biyokütleden elde ediliyor. Sonuç olarak, yeni tesis 2020 yılından bu yana iklim nötr hale gelen 400'den fazla Bosch tesisinden bir tanesi. Elektrikli otomobiller ve bisikletler için 12 şarj istasyonu sayesinde çalışanlar ve müşteriler şantiyeye çevre dostu bir şekilde gidip gelebiliyorlar. 

Sürdürülebilir ürünler için özel etiketleme 

Ulm'da, Bosch Rexroth ürünleri ve çözümlerinin sürdürülebilirliğini müşterilerine vurgulamak üzere ilave adımlar atıyor. Bu, kaç ürünün, örneğin verimliliği arttırıp aynı zamanda daha az enerji veya kaynak kullanarak ekonomik hedefler ve sürdürülebilirlik gereksinimleri arasındaki varsayılan çelişkinin üstesinden geldiğini göstermektedir.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı