Büyükşehir Ata’yı andı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yılında törenlerle andı.

  • 10 Kasım 2021
  • Büyükşehir Ata’yı andı için yorumlar kapalı
  • 373 kez görüntülendi.
Büyükşehir Ata’yı andı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 83’üncü yılında törenlerle andı. Büyükşehir Belediye personeli saat 09.05’te çalışmalarına ara vererek, iki dakika boyunca Ulu Önder’i saygı ve özlemle andı. 

 

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde tören düzenlendi. Anma törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Genel Sekreter Yardımcıları, daire başkanları ve belediye çalışanları katıldı. 

BÜYÜKŞEHİR’DE HAYAT İKİ DAKİKA DURDU

Genel Sekreter Cansel Tuncer, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek adına Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Saat 09.05’te siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Siren seslerinin duyulmasıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi önünden geçen araç sürücüleri de araçlarından inerek, saygı duruşuna eşlik etti. İki dakika boyunca trafik akışı durdu. Yoldan yürüyen vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Daha sonra ise İstiklal Marşı okunmasıyla birlikte anma töreni sona erdi. 

ASAT’TA TÖREN

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için Büyükşehir Belediyesi Antalya Su ve Atıksu (ASAT) Genel Müdürlüğü Hizmet Binası önünde de bir anma töreni düzenlendi. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Daire Başkanları ve ASAT çalışanları saat 09.05’te iki dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

MİNİKLER ATATÜRK’Ü ANDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri’nde de saat 09.05’de yaşam durdu. Gazi Mustafa Kemal’e saygı duruşunda bulunan minikler, şiir ve şarkılarla Atatürk’ü andı. Ellerinde Atatürk’ün resimleri ile sahneye çıkan öğrenciler, “Ben Seni Görmeden Sevdim” isimli şarkıyı söyledi. Atatürk tişörtleri ile programa katılan minikler, Gazi Mustafa Kemal’i anlatan şiirler okudu. Minikler, Antalya Atatürk Evi Ve Müzesi’ni ziyaret ederek, öğretmenleri ile birlikte çelenk bıraktı. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı