Büyükşehir Oda Orkestrası sanatseverlerle buluşacak

Büyükşehir Oda Orkestrası 3.

  • 29 Mayıs 2023
  • Büyükşehir Oda Orkestrası sanatseverlerle buluşacak için yorumlar kapalı
  • 152 kez görüntülendi.
Büyükşehir Oda Orkestrası sanatseverlerle buluşacak

Büyükşehir Oda Orkestrası 3. büyük konserinde; valslerden, tangolara ve türkülere uzanan geniş bir yelpazedeki eserleri senfonik tınılarla buluşturacak

Kocaeli Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Oda Orkestrası, haziran ayında 3. büyük konserini verecek. Engin Şen şefliğindeki Oda Orkestrası, 2 ve 11 Haziran tarihlerinde muhteşem bir içerik ve repertuarla iki konser verecek. Konser repertuarında valslerden tangolara ve türkülere uzanan geniş bir yelpazedeki en seçkin eserler yer alacak. Böylece Kocaeli’nde ilk defa sanat müziği eserleri senfonik tınılar eşliğinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

2 HAZİRAN İZMİT, 11 HAZİRAN GEBZE

Kentin kültür ve sanat hayatına verdiği başarılı konserlerle imzasını atan Büyükşehir Oda Orkestrası’nın 3. büyük konseri İzmit ve Gebze’de gerçekleştirilecek. İlk konser 2 Haziran Cuma akşamı Kocaeli Kongre Merkezi’nde, ikinci konser ise 11 Haziran Pazar akşamı Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Her iki konser 20.00’de başlayacak. Ücretsiz konserlere tüm vatandaşlar katılabilecek.

KÜLTÜR BAKANLIĞI SAZ SANATÇILARI

Konserde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Ses Eğitmenlerinden Tuğçe Erenci solist olarak yer alacak. Orkestraya ayrıca daha önceki konserlerde olduğu gibi yine önemli müzisyenler eşlik edecek. Kültür Bakanlığı saz sanatçıları Özata Ayan, Emre Erdal ve Turgut Özüfler konuk solist sanatçılar olarak Oda Orkestrası’na eşlik edecek.

SENFONİK TINILAR

Klasik müzik severler tarafından heyecanla beklenen konserin repertuarı ise farklı müzik tarzlarının senfonik tınılarla buluşmasına olanak sağlayacak. Repertuarda, klasik eserlerin yanı sıra Türk Sanat, Türk Halk ve Klasik Batı Müziği eserlerine yer verildi. Bu kapsamda tangolardan valslere, türkülerden klasik batı müziği eserlerine uzanan bir müzik şöleni sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Öte yandan konserde Oda Orkestrası’nın şefi Engin Şen’in piyano ve çello için yazdığı “İlkbahar Valsi” de ilk kez orkestrasyon eşliğinde seslendirilecek.

İLK KONSERİNİ GEÇEN YIL VERDİ

KBB Orkestrası 2022 yılının mayıs ayında ilk konserini verdi. Buradaki çıkışı ile göz dolduran orkestra, aynı yılın kasım ayındaki ikinci konseri ile başarısını adeta taçlandırdı. Orkestraya her iki konserde Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri konuk solist olarak eşlik etti.

ORTAK PAYDA KOCAELİ

Oda Orkestrası; keman, viyola, viyolonsel, klarnet ve flüt enstrümanlarından meydana geliyor. Orkestra 25 üyeden oluşuyor. Oda Orkestrası içerisinde müzik öğretmenleri, Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrenci ve eğitmenleri ile müzik bölümü mezunları yer alıyor. Tüm Oda Orkestrası üyelerinin, hayatlarının bir döneminde Kocaeli’nde yaşamış olmaları ise ortak özellikleri arasında bulunuyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı