Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl Dönümünü Kutladı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

  • 29 Ekim 2021
  • Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl Dönümünü Kutladı için yorumlar kapalı
  • 324 kez görüntülendi.
Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. Yıl Dönümünü Kutladı

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen,  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Esen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923’te Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kuran Türk milleti, damarlarındaki asil ve kudretli kan ile atalarının yaktığı bağımsızlık meşalesini 98 yıl boyunca taşıyarak günümüze ulaştırmayı başarmıştır.   

Milletin kendi kaderine yön verdiği bu anlayış, onur ve özgürlüğüne düşkün Türk milletinin yaşam biçiminin en önemli unsurlarından olmuştur. Türkiye Cumhuriyetin evlatları, bu bekayı ve birliği kendisine miras bırakılan ilke ve inkılaplardan ödün vermeden korumaya devam edecektir ve etmelidir. Bizler de yerel yönetim olarak Atatürk’ün ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma ülküsünü gayret ile devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizi kurarak Türk milletine parlak bir yol çizen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ile anıyor; bu yürekli insanların torunları olarak milletimizin sarsılmaz bütünlüğünü 98 yıl önceki kararlılık ve azim ile geleceğe taşıyacağımıza söz veriyoruz.''

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı