Ceren Gündoğdu'dan Ethereum hakkında önemli bilgiler

Coin dünyası hakkında çok geniş bir bilgi birikimine sahip olan Ceren Gündoğdu, Bitcoin’den sonraki en değerli coin olan Ethereum hakkında bilgi verdi.

  • 17 Aralık 2022
  • Ceren Gündoğdu'dan Ethereum hakkında önemli bilgiler için yorumlar kapalı
  • 209 kez görüntülendi.
Ceren Gündoğdu'dan Ethereum hakkında önemli bilgiler

Coin dünyası hakkında çok geniş bir bilgi birikimine sahip olan Ceren Gündoğdu, Bitcoin’den sonraki en değerli coin olan Ethereum hakkında bilgi verdi.

2015 yılında piyasaya çıkan Ethereum, tarihinin en yüksek seviyesini 10 Kasım 2021’de yaşamıştır. Ethereum (ETH) blok zincir teknolojisinin çok daha fazla alanda kullanılması için oluşturulmuş bir sistemdir. İlk olarak Bitcoin Konferansında Vitalik Buterin tarafından sunumu yapılan ekosistem, 2015 yılında hayata geçmeyi başarmıştır.

Ethereum pek çok kez Bitcoin’e rakip olarak anılmıştır. Kripto para piyasalarında şu anda Bitcoin’den sonra en çok işlem hacmi Ethereum’a aittir. Bitcoin blok zincir mimarisinden daha yenilkçi olması Ethereum’un değerinin kısa sürede artırmasına yol açtı. Çoğu kez Bitcoin’e rakip olarak görülse de Ethereum’un böyle bir amacı bulunmamaktadır. Zira Ethereum birçok noktada Bitcoin’den ayrılan özelliklere sahiptir. Bitcoin blok zinciri sınırlı işlem yapılmasına imkan veren yapıya sahiptir. Oysa Ethereum çok sayıda yeni yazılımların üretilmesi ve farklı kripto para birimlerinin oluşturulmasına izin verir niteliktedir. Bitcoin blok zincirine nazaran daha yenilikçi olan Ethereum madencilik anlamında da Bitcoin’den ayrılır.

 

Ethereum ağında madencilik sistemin güvenliği ve sürekliliği için çok önemlidir. Ethereum madenciliği ekran kartları ile yapılmaktadır. Ancak çok geniş kitleler tarafından yapılıyor olması madencilik gelirlerinin azalmasına yol açmıştır. Bu nedenle Ethereum madenciliği yapmak için güçlü ekran kartına sahip cihazların kullanılması gerekir. Ethereum üretmek için bir cüzdan sahibi olmak gerekir. Gereken uygulamaları yükledikten sonra bireysel olarak veya bir havuza dahi olarak Ethereum üretimi yapılabilmektedir. Bir havuza dahil olarak yapılan madencilik bireysel madenciliğe nazaran daha yüksek kazanç sağlar ancak havuzlara sahip olmak için belirli miktarda ücret ödemek gerekir.

Ethereum blok zinciri yeni yazılımların ortaya çıkması için son derece elverişlidir. Bu sebeple sonradan piyasaya çıkan çok sayıda altcoin Ethereum ağı üzerinde işlem görmektedir. Yeni çıkacak olan projeler ICO yaparak fon toplamak istediklerinde bu fonları ETH olarak toplarlar. Bu durum da ETH’nin güçlü bir fiyatının olmasına zemin hazırlar.

Çıktığı tarihten itibaren 15 kat artarak en yüksek seviyesine ulaşan ETH, en yüksek piyasa değerine sahip ikinci kripto para birimidir. 24 saatlik işlem hacmi 8 milyar dolar olan ETH’un toplam piyasa değeri ise 120 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı