CHP Bağlar İlçe Başkanı Yavuz’dan Malazgirt Zaferi Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, Malazgirt Zaferi’nin 950.

  • 27 Ağustos 2021
  • CHP Bağlar İlçe Başkanı Yavuz’dan Malazgirt Zaferi Kutlaması için yorumlar kapalı
  • 482 kez görüntülendi.
CHP Bağlar İlçe Başkanı Yavuz’dan Malazgirt Zaferi Kutlaması

Cumhuriyet Halk Partisi Bağlar İlçe Başkanı Recep Yavuz, Malazgirt Zaferi’nin 950. Yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. CHP Bağlar İlçe Başkanı Yavuz mesajında: “1071 yılında Anadolu’nun kapılarını Türklere açan Malazgirt Zaferi’nin 950. yılını kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. 26 Ağustos 1071’de Büyük Selçuklu Hükümdarı Sultan Alparslan komutasında şanlı Türk Ordusu, kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusunu yenerek bir kahramanlık destanı yazmıştır.

Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te kazandığı parlak zafer bir askerî başarının çok ötesinde anlam ifade etmektedir. Bu zafer, yalnızca kendisinden dört kat daha kalabalık Bizans ordusuna karşı kazanılmış bir savaş değil, aynı zamanda kazanılmış yepyeni bir vatandır. Malazgirt Zaferi, Türk Milleti’ne Anadolu’nun kapılarını ardına kadar açıp, cennet bir vatanın inşa sürecine başlandığı tarihtir. Nitekim bu zaferden yalnızca dört yıl sonra Türkler, Marmara kıyılarına kadar ulaşmış ve o günden bu güne kadar geçen sürede bu coğrafyanın ebedî bir Türk yurdu olduğunu tüm cihana ilân ve ispat etmiştir.

Malazgirt, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna uzanan yolun ilk adımıdır. Türk Milleti’ne Anadolu’yu vatan kılan bir tapu senedidir ayrıca. Malazgirt Zaferi’yle, Bizans’ın baskıya, zorlamaya, sömürüye ve adaletsizliğe dayalı yönetim anlayışına Anadolu topraklarında son verilmiş; bu coğrafyadaki halklara Türk Milleti’nin kadim zamanlara dayanan adaletli, merhametli ve hoşgörülü yönetim anlayışı gösterilmiştir.

Sultan Alparslan ve komutanlarının gönüllere çaldığı farklı inanç, köken, dil ve kültürlere saygı mayası kısa sürede tutmuş ve bu topraklardaki yaklaşık bin yıllık kardeşliğimizin temelini oluşturmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 26 Ağustos 1071 yılında kazandığımız Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümünde başta Sultan Alparslan ve şanlı ordusu olmak üzere Anadolu’yu bizlere ebedî bir vatan kılan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize sonsuz minnetimizi sunuyorum” dedi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı