CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Çay simit hesabı yapanlar bu ara suskun.!

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Çay simit hesabı yapanlar bu ara suskun.

  • 25 Eylül 2021
  • CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Çay simit hesabı yapanlar bu ara suskun.! için yorumlar kapalı
  • 454 kez görüntülendi.
CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, Çay simit hesabı yapanlar bu ara suskun.!

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Çay simit hesabı yapanlar bu ara suskun. 4 kişilik bir aile sabah akşam çay içse simit yese 1620 TL yapıyor. Kira ve birkaç faturayı da üzerine eklerseniz 3120 TL çıkıyor. Asgari ücretliler nasıl geçinecek” dedi.

 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, 4 kişilik bir ailenin bir ay boyunca çay içip simit yese dahi geçinemediğini söyledi.
Bir dönem tartışma konusu olan çay-simit hesabının bu dönem yapılmadığına dikkat çekerek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Çay-Simit hesabını bu süreçte yapmayanlar da biliyor ki, çay-simit ile bile ay sonu gelmiyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “Buyurun bir hesap yapalım. Çay-Simit hesabı.. Malum 2,5 TL oldu. 4 kişilik bir aile sabah öğle akşam simit yiyip çay içse; bir öğünde 10 TL öder, bir günde ise 30 TL. aya vurduğumuzda 900 TL yapar. Simit 2 Lira. Bir öğün de 8 lira günlük 24 TL öder. Ayda ise 720 TL simit için ödeme yapar. 900 TL çay, 720 TL’de simit için toplam tutar 1.620TL. 1500 TL kira ödüyorsa ortaya çıkan toplam harcama 3 Bin 120 TL. Elektrik, su, telefon faturaları içinde yok. Okul masrafları içinde yok. Sağlık giderleri yok. Daha neler neler. Şimdi soruyorum size: 2820 TL asgari ücretle çalışan bir baba, 4 kişilik ailesini nasıl geçindirsin?” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı