Chp’li Bülbül’den Barış Günü Mesajı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili mesaj verdi.

  • 01 Eylül 2021
  • Chp’li Bülbül’den Barış Günü Mesajı için yorumlar kapalı
  • 550 kez görüntülendi.
Chp’li Bülbül’den Barış Günü Mesajı

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili mesaj verdi.

Huzur ve kardeşlik içinde yaşamanın dini, dili, ırkının olmadığını vurgulayan CHP’li Bülbül verdiği mesajında, “Bu kutsal Anadolu topraklarının zenginliği işte bu anlayıştan gelir. Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu, her farklılığı zenginlik olarak almıştır. Tüm bu zenginlik müthiş bir toplumsal birikim ve çeşitliliğe dönüşmüştür.” dedi.

“NEFRET DİLİNİ KENDİSİNE MİSYON EDİNMİŞ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Ancak tüm bu hafızaya rağmen ülkemiz karanlık ve çetrefilli dönemlerden geçiyor. Bırakın sınırların ötesinde düşman yaratmayı, komşuyu komşuya düşman yapmaya çalışan, ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı ve nefret dilini kendisine misyon edinmiş bir iktidar ile karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

“ŞİDDET DİLİNİN OLDUĞU BİR ORTAMDA TOPLUMSAL BARIŞ İMKANSIZDIR”

İktidara yönelik eleştirileriyle mesajını sürdüren CHP’li Bülbül, “Ülkemiz otoriter, baskıcı ve tehditkâr bir anlayışla düşman hukuku uygulanarak yönetiliyor.  Artık öyle bir noktadayız ki “barış” sözcüğü bile suç sayılıyor. Şiddet dilinin esas olduğu böyle bir ortamda toplumsal barışı sağlamak ise imkansızdır. Barışı sağlamanın yolu önce ülkemizde sonra da tüm dünyada hoşgörüsüzlüğe, kutuplaştırma siyasetlerine, ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı durmakla olacaktır. Bu nedenle, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” şiarını bir an bile unutmadan mücadele etmek birincil görevimizdir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı