CHP’li Tutdere: AKP iktidarı esnafın feryatlarına kulaklarını tıkamış durumda

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av.

  • 23 Ağustos 2021
  • CHP’li Tutdere: AKP iktidarı esnafın feryatlarına kulaklarını tıkamış durumda için yorumlar kapalı
  • 462 kez görüntülendi.
CHP’li Tutdere: AKP iktidarı esnafın feryatlarına kulaklarını tıkamış durumda

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve CHP Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman Tutdere Kahta programı kapsamında esnafları teker teker ziyaret ediyor, dertlerine kulak veriyor.

Kahta programı kapsamında Milletvekili Tutdere’ye CHP Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, CHP Kahta İlçe Başkanı Mustafa Celayer ve çok sayıdaki partili eşlik etti. CHP Heyeti, Kahta İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen basın açıklamasının ardından Mustafa Kemal Bulvarı, Adeviye Bulvarı ile Turgut Özal Caddesi’ndeki esnafları ziyaret etti. Tutdere ve beraberindeki heyet esnaf ziyaretleri sonrasında ise Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, Öz Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ile Yeni Kahta Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatiflerine ziyaretler gerçekleştirerek yeni oluşan yönetim kurullarını tebrik ettiler.
 

Yurttaşlarımız Ekonomik Yükü Taşıyamaz Durumda

Gerçekleştirilen basın açıklamasında değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Tutdere, “AKP iktidarının yanlış ekonomi politikaları neticesinde vatandaşlarımızın beli bükülmüş durumda. Esnafımız, çiftçimiz ve köylümüz artık bu ekonomik yükü taşıyamaz durumdalar. CHP olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde Türkiye’nin dört bir yanında sahada çalışıyor, ekonomik krizle boğuşan yurttaşlarımıza ekonomik krizden çıkmak için partimizin ortaya koyduğu çözüm önerilerini anlatıyoruz. Kahta programımız kapsamında Kahtamızın en ücra köşelerine gidecek, sorunları yerinde tespit ederek vatandaşlarımızın düşüncelerini alacağız. Tespit ettiğimiz sorunları da ilgili bakanlıklara iletecek ve bu sorunların sonuna kadar takipçisi olacağız.” ifadelerini kullandı.

Esnafımız Faturalara Gelen Zamlar Nedeniyle Büyük Mağduriyetler Yaşıyor

Kahta Merkez’deki Mustafa Kemal Bulvarı, Adeviye Bulvarı ile Turgut Özal Caddesi’ndeki esnaflara ziyaretler gerçekleştiren Milletvekili Tutdere, hayat pahalılığı ve üst üste gelen zamlar nedeniyle zor günler geçiren esnaflara kulak verdi.

Esnafların üst üste gelen zamlar ve yüksek faturalardan şikayetçi olduğunu dile getiren Milletvekili Tutdere, “Esnafın neredeyse tamamı fahiş elektrik faturalarından şikayetçi. Esnafımız özellikle elektrik faturalarına üst üste gelen zamlar nedeniyle büyük mağduriyetler yaşıyor. Ürünlere zam geldiği için ürünlerini satamayan esnaf yüksek faturalar karşısında daha da çaresiz bir duruma sürüklenmiş durumda. Esnafımız yüksek faturalardan şikayetçi.” dedi.

AKP İktidarı Vatandaşın Cebindeki Kuruşa Bile Göz Dikmiş Durumda

Esnaf vatandaşın alım gücü düştüğü için artık çark dönmüyor diyerek isyanını dile getiriyor diyen Tutdere, “Geçtiğimiz yıl 130 lira olan 18 lt yağ, bu yıl 255 liraya yükselmiş durumda. AKP iktidarı vatandaşımızı evine yağ bile götüremeyecek duruma getirdi. Vatandaşın alım gücü düştü, veresiye defterleri kabardı. Yurttaşlarımız alışveriş yapmakta, esnafımız ise kirasını ve faturasını ödemekte güçlük çekiyor. Bunun tek sorumlusu ise AKP ve AKP iktidarının kötü ekonomi politikalarıdır. AKP iktidarı kamu kaynaklarını çarçur ediyor, devletin kasası boşalınca da zam olarak gariban vatandaşlarımıza yüklüyorlar. Bu zor süreçte devletin vatandaşına sahip çıkması gerekiyor. Fakat AKP iktidarı vatandaşlarımıza sahip çıkmaya bir kenara bırakıp vatandaşın cebindeki kuruşlara bile göz dikmiş durumda.” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı