Colendi aldığı 30 milyon dolar yatırımla Türk fintek alanında en büyük seri A yatırımı alan girişim oldu!

Gelişmiş teknolojik alt yapısı ve yenilikçi vizyonu ile bilinen Colendi, Seri A yatırım turunda 120 milyon değerleme üzerinden 30 milyon dolarlık yatırım toplayarak değerlemesini 150 milyon ABD Dolarına taşıdı.

  • 16 Eylül 2021
  • Colendi aldığı 30 milyon dolar yatırımla Türk fintek alanında en büyük seri A yatırımı alan girişim oldu! için yorumlar kapalı
  • 518 kez görüntülendi.
Colendi aldığı 30 milyon dolar yatırımla Türk fintek alanında en büyük seri A yatırımı alan girişim oldu!

Gelişmiş teknolojik alt yapısı ve yenilikçi vizyonu ile bilinen Colendi, Seri A yatırım turunda 120 milyon değerleme üzerinden 30 milyon dolarlık yatırım toplayarak değerlemesini 150 milyon ABD Dolarına taşıdı. Şirket, aldığı bu yatırım ile birlikte Colendi ana merkezini İngiltere'ye taşıyarak uluslararası bir şirket olma yolunda ilk adımını attı.

Colendi platform ortakları ve stratejik iş ortakları ile birlikte 2,4 milyon kullanıcısına verdiği al, sat, sakla, öde, gönder ve benzeri tam kapsamlı finansal hizmetlerin ötesinde, yapay zeka ve büyük veri (big data) kullanan modern skorlama algoritması sayesinde daha önce finansal hizmetlere ulaşımı olmayanlara şimdi al sonra öde konseptiyle hızlı ve kolay krediye ulaşım sağlamakta. Geçmiş 12 ay içerisinde 2.4 milyon tekil kişiyi skorlayan Colendi, aldığı bu yatırım ile hizmetlerini Türkiye'de daha büyük kitlelere ulaştırmanın yanı sıra, yurt dışına açılmanın ilk adımını da atarak merkezini İngiltere'ye taşıdı.

30 milyon dolar'lık yatırımın 12 milyon dolarlık kısmı daha önce ‘Getir’ içinde aynı süreci yöneten Türkiye'deki unicorn olma potansiyeli olan şirketleri hedefleyen Repie Portfoy Yönetimi A.Ş. tarafından kurulan ‘Colendi Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yapıldı.

Colendi, yönetim kadrosunu da güçlendirdi

120 milyon değerleme üzerinden 30 milyon dolar yatırım alan Colendi, önemli isimleri yönetim kadrosuna katarak güçlenmeyi sürdürdü. Yatırım turu sonrası JP Morgan ve Salomon Brothers’da 30 yılı aşkın tecrübesi olan, Global Borçlanma ve Sermaye Piyasaları birimlerinin başkanlığını yapmış olan Ian Hannam Colendi UK Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Colendi, 30 milyon dolar tutarındaki yatırımı ürünlerini global arenada rekabete hazır hale getirmek, sunduğu hizmet kalitesini en üst seviyeye çıkarmak ve yeni pazarlara açılarak büyümesini hızlandırmak üzere değerlendirmeyi planlıyor. Colendi’nin önemli yatırımcıları arasında Genel Energy’nin kurucusu başarılı iş insanı Mehmet Sepil’de bulunmakta.

Mehmet Sepil: "İş hayatımda her zaman varlıkla birlikte değer katacak işleri takip etmişimdir. Colendi’nin toplumumuzun finansal servislere erişimini kolaylaştırarak, Türk fintek alanına liderlik edeceğine ve Unicorn olacağına tüm içtenliğimle inanıyorum" dedi.

Colendi Kurucu Ortağı ve Yönetim Kurulu Üyesi Mihriban Ersin "Hedefimiz insanların finans dünyasında yaşadıkları kısıtları ortadan kaldırmak, zoru kolaylaştırmak, herkese demokratik ve eşit finansal hizmetlere ulaşmalarını sağlamak. Şimdiye kadar alt yapımızı güçlendirerek 2.4 milyon kullanıcıya ulaştık. Kısa vadede hedefimiz bu süreçte edindiğimiz deneyim ve aldığımız yatırım ile daha güçlü bir finansal servis ağını önce Türkiye'de 15 milyon kullanıcıya ulaştırmak ve de Colendi'yi çok yakında açıklayacağımız başka ülkelere açmak. Bunun için ilk adımı atarak Colendi'yi İngiltere'ye taşıma sürecimizi tamamladık. Çok geçmeden güzel haberlerimize yenilerini ekleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı