Cumhuriyetimiz, İstiklal Mücadelesinin Tacıdır

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Cumhuriyetimiz; emperyalizme karşı muhteşem bir direnişin ve başkaldırının tacıdır.

  • 28 Ekim 2022
  • Cumhuriyetimiz, İstiklal Mücadelesinin Tacıdır için yorumlar kapalı
  • 175 kez görüntülendi.
Cumhuriyetimiz, İstiklal Mücadelesinin Tacıdır

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “Cumhuriyetimiz; emperyalizme karşı muhteşem bir direnişin ve başkaldırının tacıdır. Cumhuriyetimiz; geçmişimizin güçlü kökleri, bugünümüzün sarsılmaz gövdesi ve geleceğimizin umududur” dedi. Pehlivan, “Cumhuriyetimizin 99’uncu yılına yakışır kutlamayı Menemenimizde tüm hemşehrilerimizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla, belediye ailemizle el ele ve coşkuyla kutlayacağız. Bugünü bizlere armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu uğurda canla başla mücadele veren aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.   

 

“Kutsal emanetimiz”

Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99’uncu yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Cumhuriyetin ilanının kuruluşu ve varlığıyla insanlığın İstiklal mücadelesinin en görkemli abidesi olduğuna dikkat çeken Pehlivan, şöyle konuştu; “Cumhuriyetimiz; milletimizin varlık mührüdür. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk ve silah arkadaşlarından oluşan muhteşem kadrosunun, milli iradeyle buluşup sömürgecilere verdiği Türklüğün hürriyet ve istiklal cevabıdır. Cumhuriyetimiz; Edirne'den Karsa, İzmir'den Şırnak'a kadar bütün milletimizin kutsal emaneti, şanı ve şerefidir”.

 

“Cumhuriyetimizin 99’uncu yılı kutlu olsun”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğuna vurgu yapan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, sözlerine şöyle devam etti; “Türk Milli Mücadelesinin emperyalizme karşı verdiği büyük direnişin mührü Cumhuriyetimizdir. Cumhuriyetimiz; emperyalizme karşı muhteşem bir mücadele ve başkaldırının tacıdır. Cumhuriyetimiz; geçmişimizin güçlü kökleri, bugünümüzün sarsılmaz gövdesi ve geleceğimizin umududur. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kadromuzu, bu yolda canını hiçe sayanları, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Dünyada sözü geçen ve lider ülke Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 99’uncu kuruluş yıldönümü kutlu olsun”.

 

“Coşkulu kutlama için hazırız”

Cumhuriyetin ilan edilişinin yıldönümünün Menemen’de coşkuyla kutlanması için hazırlıkların tamamlandığını sözlerine ekleyen Pehlivan, “Cumartesi günü saat 18.30’da tatlı su kavşağında Menemenli hemşehrilerimizin katılımıyla yürüyüşümüz başlayacak. Fener Alayı eşliğinde yapacağımız yürüyüşümüze belediye ailemiz ve tüm paydaşlarımız da ortak olacak. Cumhuriyetimize yakışır kutlamamızı hep birlikte gerçekleştireceğiz” dedi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı