Dekorasyonda Pembe İle Uyumlu Renkler

  • 17 Temmuz 2021
  • Dekorasyonda Pembe İle Uyumlu Renkler için yorumlar kapalı
  • 1.369 kez görüntülendi.
Dekorasyonda Pembe İle Uyumlu Renkler

Dekorasyonda pembe renk ile uyumlu renkler konusunda tam olarak bilgi vermeye başlamadan önce, dekorasyonda tercih edilebilecek pembe objeleri iyi analiz etmek gereklidir. Kullanacağımız obje; abajur, vazo, tablo gibi ufak pembe bir eşya mı, yoksa odanın tümüne yayılacak halı, yatak, duvar, koltuk gibi büyük ögeler mi olacak? Bu sorunun cevabı dekorasyon şeklinizi mutlaka etkileyecektir. Eldeki objeler uygun bir şekilde analiz edildikten sonra pembe ile uyumlu renklere göz atabiliriz. Pembe renk genellikle kadınların veya yeni evlenen çiftlerin evlerinde dekorasyon için sıklıkla kullandığı bir renktir.

Dekorasyonda Pembe İle Uyumlu Renkler Nelerdir?

Pembe İle Gri Uyumu

Dekorasyonda pembe ile uyumlu renkler arasında ilk olarak ön plana çıkan renk gridir. Sıcak bir renk olan pembe ile soğuk bir renk olan gri bir araya geldiğinde oldukça iç açıcı ve tamamlayıcı ikili oluşturur. Pembenin ortamda sıcak ve samimi bir etkide bulunması gri ile kullanımını kolaylaştırmaktadır. Gri, pembe rengi daha çok ön plana çıkartan bir renktir.

Pembeyle Sarı Uyumu

Pembe ile uyumlu renklerden bir diğeri de sarı rengidir. Fakat sarı da tıpkı pembe gibi sıcak renkler arasında olması nedeniyle griye oranla daha az tercih edilir. Sarının rahatlatıcı bir renk tonu olması nedeniyle özellikle yatak odalarında pembe ile uygulandığı görülmektedir.

Pembe ile Turkuaz Uyumu

Pembe ile uyumlu renkler arasında oldukça fazla tercih edilmeyen tonlardan olan turkuaz tonlarını doğru bir şekilde kullanmayı başardığınızda, olumsuzluklardan kurutularak bir adım öne geçeceğinizden hiç kuşkunuz olmasın. Pembe ve turkuaz normalde pek uyumlu gözükmez diye düşünülse de, enerji dolu renkler olduğundan ortak bir noktada buluştuklarında canlı bir hava verir. Çocukların renkli hayal dünyalarına daha da pozitif renk katmak amacıyla tercih edebileceğiniz renk kombinleri arasındadır.

Dekorasyonda Pembe İle Uyumlu Renkler

Pembe ile Kahverengi Uyumu

Sade bir kahverengi ile canlı pembeyi bir arada kullanılınca şık bir dekorasyon ortaya çıkmaktadır. Dekorasyonda “rengi patlatmak” olarak tabir edilen sade kahverengi ve canlı pembe uyumu özellikle yatak odalarında hoş bir tarz oluşturuyor.

Pembe ile Beyaz Uyumu

Dekorasyonda pembe ile uyumlu renkler arasında en öne çıkanı zarifliğin sembolü beyazdır. Pembe ile beyaz birbirine çok güzel yakışan renklerdir. Özellikle genç kızların odalarında en çok tercih ettiği iki renktir diyebiliriz. Bu iki renk dekorasyonda, hangi renk aksesuar kullanırsanız kullanın kesinlikle göze çarpacaktır. Fakat illaki bu iki renk yanına kullanacağınız üçüncü bir renk tavsiyesi istiyorsanız siyah olabilir. Pembe açık bir renk olması ve beyazla birlikte kullanılması nedeniyle yaşam alanınızı daha geniş gösterecektir. Bu iki renk kombininde biraz daha derinlik oluşturmak istiyorsanız siyah gibi koyu bir renkle de bu iki rengi kombinleyebilirsiniz.

Dekorasyonda Pembe İle Uyumlu Renkler: Pembe ile Yeşil Uyumu

Yeşil, pembe ile neredeyse hiç karşınıza çıkmayan bir kombindir. Pembenin sıcaklığı ile yeşilin dinginliği sizleri karmaşık duygular içine itebilir. Yeşilin özellikle pastel tonlarını tercih ederseniz birçok ev dekorasyonundan daha farklı ve şık bir dekorasyon yaratarak herkesin dikkatini çekebilirsiniz.

 

Pembe ile Siyah Uyumu

Pembe ve siyah renklerin birlikte genellikle yatak odalarında uygulandığı görülür. Siyah mobilyaların üzerlerine pembe aksesuarlar koyularak dekorasyon uyumu sağlanabilir.