Derince Sağlıklı Yaşam Parkı havadan görüntülendi

Derince’de farklı bir konseptle kent sakinlerine huzurlu bir ortam sunacak olan Derince Sağlıklı Yaşam Parkı’ndaki çalışmalar havadan görüntülendi   Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla Derince eski Askeri Hastanesi alanında projelendirilen Sağlıklı Yaşam Parkı havadan görüntülendi.

  • 30 Eylül 2022
  • Derince Sağlıklı Yaşam Parkı havadan görüntülendi için yorumlar kapalı
  • 208 kez görüntülendi.
Derince Sağlıklı Yaşam Parkı havadan görüntülendi

Derince’de farklı bir konseptle kent sakinlerine huzurlu bir ortam sunacak olan Derince Sağlıklı Yaşam Parkı’ndaki çalışmalar havadan görüntülendi

 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın talimatıyla Derince eski Askeri Hastanesi alanında projelendirilen Sağlıklı Yaşam Parkı havadan görüntülendi. 45 dönümlük alanda inşa edilen park tamamlandığında kent sakinlerinin hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekan olacak. Özenle planlanan projede duyusal terapi alanları, çocuklar için sokak fitness alanı, çocuk macera parkı, bilişsel zekayı destekleyen duyusal oyun sahası ve pek çok ilgi çeken alanlar yapılacak.

 

TENİS, BASKETBOL VE FUTBOL SAHALARI

Proje kapsamında ekipler parkın çevre duvar imalatını büyük ölçüde tamamladı. Tenis ve basket sahalarının çelik imalatları yapılırken etraflarına tel örgüler çekildi. Zemin imalatları yapılan sahaların çizgileri çizildikten sonra imalatları tamamlanacak. Futbol sahasının ise çelik imalatları yapılırken son kat mıcır atıldıktan sonra halısı serilecek.

 

KABA İNŞAATLAR TAMAM

Proje kapsamında kafeterya, mescit, tuvalet ve spor idari binanın kaba inşaatları tamamlandı. Çatı imalatları yüzde 70 oranında tamamlanırken 180 metrekarelik kafeteryanın çelik konstrüksiyon imalatı ise yapıldı. Kısa sürede binanın iç imalat çalışmalarına başlanacak. Yine kafeterya binası önündeki 700 metrekarelik teras alanının betonu atıldı, kaplamasına başlanacak.

 

İÇ İMALATLARA BAŞLANDI

Çalışmalar kapsamında 150 metrekarelik spor sahaları idari binasının kaba imalatı tamamlandı, iç imalatlara başlandı. Proje kapsamındaki yürüyüş yollarının grobetonları atılırken kaplama imalatına başlanacak. Park içerisindeki ara yürüyüş yollarının granit ve bazalat küptaş imalatları büyük oranda tamamlandı.

 

ÇOCUK OYUN VE FİTNESS ALANLARI

Fitoterapi alanı bitki tarhlarının bordür imalatları yapılırken gül bahçesi ve refloksoloji alanlarının bordür imalatları tamamlandı. Çocuk oyun ve fitness alanlarında da çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda 1100 metrekarelik çocuk oyun alanı, 550 metrekarelik fitness alanları ve duyusal alanların betonları atılırken çevre sınırlarına metal ayraç imalatı yapılıyor.

 

ALTYAPI ÇALIŞMALARI

Diğer yandan altyapı çalışmaları da devam ediyor. Yağmur suyu ve atık su alt yapı imalatları yapılırken elektrik direklerinin montajına başlandı. Proje kapsamında meydan olarak planlanan bölgenin zemin betonları dökülürken kuru havuzların alt yapıları yapılarak betonları atıldı. Parkı çevreleyen bisiklet yolu imalatına başlanırken yaklaşık 300 metrelik imalat yapıldı. Sert zemin imalatları biten bölgelerin toprak takviyesi yapılıyor.

 

DUYUSAL TERAPİYE UYGUN

Sağlıklı Yaşam Parkı projesi tamamlandığında duyusal terapi yöntemlerine uygun alanlar, koku duyusu için 900 metrekare gül bahçesi, işitme duyusu için müzik, su havuzu, su aynası ile kuş evleriyle parka yuvalanacak kuşların sesleri için alanlar da olacak.

 

ÖZENLE HAZIRLANAN TERAPİ ALANLARI

Sağlıklı Yaşam Parkı tat duyusu için fitoterapi alanı ile meyve ağaçları, dokunma duyusu için de refleksoloji alanı, görme duyusu için de kullanılan yapısal ve bitkisel materyalin; çizgi, şekil, renk ve doku uyumuna dikkat edilerek, alan kullanımına uygun alanlar, sokak fitness alanı, çocuk macera parkı, bilişsel zekayı destekleyen duyusal oyun alanı ve dinlenme alanlarıyla, vatandaşlara keyif veren bir yer olacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı