Destanın yazıldığı yerin adıdır; İzmir

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Balçova İlçe Başkanı İbrahim Can Kabakçı, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99.

  • 10 Eylül 2021
  • Destanın yazıldığı yerin adıdır; İzmir için yorumlar kapalı
  • 972 kez görüntülendi.
Destanın yazıldığı yerin adıdır; İzmir
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Balçova İlçe Başkanı İbrahim Can Kabakçı, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Balçova İlçe Başkanı İbrahim Can Kabakçı, “Bir Ulusun tam yok oldu dendiği anda yeniden doğduğu, yokluk ve ihanetle savaşarak destan yazdığı yerin adıdır; İzmir’dir” dedi.
 
Başkan Kabakçı, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Kurtuluş Savaşı'nın İzmir ile başlayıp İzmir'le sona ermesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, "Nitekim düşmanlarımız en evvel burasını işgal etmişler, ondan sonra daha doğuya ilerlemişlerdir. İzmir’in işgali, bütün milletin kalbinde derin bir yara oluşturmuştur. Herkes İzmir için feryat ediyordu. İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı.” sözleriyle, İzmir’in ne kadar önemli olduğuna vurgu yapmıştır.
 
İzmir’e o gün verilen paye İzmir ve İzmirlinin bugüne kadar gururla taşıdığı karakteri olmuştur. 
İzmirlinin ihanete, yobazlığa, adaletsizliğe, baskıya esarete boyun eğmemiştir. 99 yıl önce düşman işgalinden kurtarılan İzmir, bugünde vatan hainleri ve işbirlikçileriyle mücadele etmeye hazırdır. 
Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve İzmir'in kurtuluşu için mücadele eden canını feda eden tüm kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”
 
 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı