Dijital Komşuluk Uygulaması Türkiye'de İlk Kez Karşıyaka'da

Mahalle sakinleri arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan dijital komşuluk uygulaması ‘Hoplr’, Belçika ve Hollanda’dan sonra Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da yaşama geçiyor.

  • 19 Ocak 2023
  • Dijital Komşuluk Uygulaması Türkiye'de İlk Kez Karşıyaka'da için yorumlar kapalı
  • 143 kez görüntülendi.
Dijital Komşuluk Uygulaması Türkiye'de İlk Kez Karşıyaka'da

Mahalle sakinleri arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendirmeyi amaçlayan dijital komşuluk uygulaması ‘Hoplr’, Belçika ve Hollanda’dan sonra Türkiye’de ilk kez Karşıyaka’da yaşama geçiyor. Belçika kaynaklı mobil uygulama, Karşıyaka Belediyesi’nin de katımıyla mahalleler halinde kentlilerin kullanımına sunuluyor.

4 MAHALLEDE BAŞLADI

Yakın zamanda tüm ilçeye yayılacak olan Hoplr; ilk etapta Atakent, Bostanlı, Mavişehir ve Yalı mahallelerinde yaşayan vatandaşların kullanımına açıldı. Hem Android hem de iOS işletim sistemli cep telefonlarına yüklenebilen uygulamaya, www.hoplr.com adresinden de üye olunabilecek. Bu aşamada ad ve adres bilgileri ile Karşıyaka Belediyesi’nden ya da muhtarlıklardan edinilecek mahalle kodunu giren vatandaşlar, dijital komşuluk ağına katılmış olacak. Üyeler bu sayede komşularıyla iletişimde kalırken; paylaşma, sosyalleşme ve yardımlaşma imkanı bulacak.

BELEDİYE İLE HIZLI İLETİŞİM

Karşıyaka Belediyesi de aktif katılımcı olarak uygulamada yer alacak. Böylece mahallelilerin kuruma erişimi kolaylaşırken, sorunlara daha hızlı ve etkin şekilde müdahale edilebilecek. Belediye, iletişim ağında yaklaşan etkinliklerinin duyurularını da yapacak, ilerleyen süreçte kente ve hizmetlere yönelik anketler gerçekleştirecek.

UYGULAMA NE İÇİN KULLANILABİLİR?

● Komşuları daha iyi tanımak ve güven içerisinde iletişim kurmak için,

● Komşulara yardım etmek ve mahallede gönüllülük faaliyetleri düzenlemek için,

● Merdiven, matkap veya ihtiyaç duyulan herhangi bir şeyi ödünç almak için,

● Kayıp kedi ya da köpek duyurusu yapmak için,

● İyi bir tesisatçı ya da referansı güvenilir bir bebek bakıcısı bulmak için,

● Yol çalışmaları ya da trafik problemlerini tartışmak için,

● İkinci el eşya satışı ya da ortak etkinlik duyurusu için…

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı