Dijital müzik platformları Musixen ve fizy el ele

Dijital müzik tüketiminin penetrasyonundaki ve akıllı cihazların kullanımındaki artışla hızla büyüyen stream müzik pazarının Türkiye merkezli iki önemli oyuncusu Musixen ve fizy güçlerini birleştirdi.

  • 17 Nisan 2023
  • Dijital müzik platformları Musixen ve fizy el ele için yorumlar kapalı
  • 171 kez görüntülendi.
Dijital müzik platformları Musixen ve fizy el ele

Dijital müzik tüketiminin penetrasyonundaki ve akıllı cihazların kullanımındaki artışla hızla büyüyen stream müzik pazarının Türkiye merkezli iki önemli oyuncusu Musixen ve fizy güçlerini birleştirdi. Musixen ve fizy, yapılan iş birliği kapsamında ulusal ve uluslararası yayınlarında platformlar arası etkileşim yaratmaya yönelik adımlar atacaklar. 

Günümüzde küresel müzik pazarının en önemli gelir kaynaklarından birini oluşturan  stream müzik, değişen tüketim alışkanlıklarıyla birlikte zengin, farklı, alternatif içeriklerle popülerliğini giderek artırıyor.  2021’de 29,45 milyar ABD doları değerindeki küresel  stream müzik pazarının 2030’a kadar %14,7’lik bileşik yıllık oran ile büyümesi beklenirken, pazarın oyuncuları arasında iş birlikleri oluşmaya devam ediyor. Pazarın büyümesine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen iş birliklerinin son örneği  ise Türkiye’de önde gelen dijital müzik platformları Musixen ve fizy. Milyonlarca yerli ve yabancı şarkı kapasitesi, her moda uygun müzik, yüksek ses kalitesi, kullanıcı dostu yapı ve sade tasarım gibi nitelikleriyle bilinen iki müzik devi; markalar arası iş birliği kapsamında kullanıcılar, müzisyenler, yayınlar ve platformlar arası etkileşimi  artırmaya yönelik aksiyonlar alacaklar.  Nisan 2023’te el ele veren iki platform arasındaki iş birliği, organik kitle iletişimi yaratmaya yönelik cesur ve yenilikçi bir adım. 

Halihazırda 320 bin aktif kullanıcısı, 14 bin kayıtlı sanatçısı, 1,6 milyon indirilme rakamı bulunan ve toplamda 120 binin üzerinde yayına imza atan Musixen 2020 yılında sektöre adım attı. Platformun günlük yayın ortalaması 205 saatken, müzisyenler tarafından icra edilen şarkı sayısı yaklaşık 1,2 milyon. Globalleşme açılımıyla 2023 sonuna kadar Afrika ve Latin Amerika, 2024 yılında Güneybatı Asya ve Körfez ülkeleri, 2025 yılında da yüzünü Kuzey Amerika ve Avrupa’ya çeviren  Musixen kullanıcılarının ülkelere göre dağılımında hali hazırda Türkiye başı çekerken Azerbaycan, Nijerya, Meksika ve Türklerin yoğun yaşadığı Avrupa ülkeleri ülkemizi takip ediyor.2022 yılında 650 bin yeni install kazanarak toplamda 1,6 milyon install’a ulaşan Musixen; içinde bulunduğumuz yıl 130 bin yeni üyeye “merhaba” dedi ve 8 bin yeni müzisyenden başvuru aldı.  Yurt dışı hedef pazarlara daha kuvvetli ilk giriş ve yayılma için 4 milyon kullanıcı ile 50 binin üzerinde müzisyene ulaşmak noktasında iddialı olan Musixen, yarattığı nitelikli içerik ve nitelikli etkileşim iklimiyle Türkiye’nin adını YouTube ve Spotify gibi global devlerinin arasına yazdırmaya hazır.

Bağımsız plak şirketleri ve dağıtıcıların içerik kataloglarını; sınırsızca dinlenmesine ve izlenmesine olanak sağlayan fizy; Türkiye merkezli bir müzik veri akışı ve dijital müzik platformu.  İnternetten müzik dinlemenin yaygınlaşmaya başladığı ilk yıllarda kurulan fizy, basit kullanımı ve sade tasarımı sayesinde kısa sürede ilgi topladı. Milyonlarca yerli ve yabancı müzik arşivi ve zengin podcast içerikleriyle Ocak 2011’de Mashable Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Müzik Servisi” ödülünü kazanan fizy uygulaması üzerinden günümüzde milyonlarca şarkıya ulaşmak mümkün. AI teknolojisi ile kullanıcıyı tanımak, ortamda çalan şarkıyı bulmak, moduna göre şarkılar önermek, çevrimdışı dinleme özelliğine sahip olmak gibi niteliklerle de öne çıkan fizy’nin limitli versiyonu dünyanın her yerinden indirilebilir olmakla birlikte aktif olarak Türkiye, Almanya, Ukrayna, Belarus ve KKTC’de ücretli ve ücretsiz üyelik modelleri ile kullanıcıların erişimine açık.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı